Followers

Suka tak blog ni?

Wednesday, March 31, 2010

Penat nyer..

Penat tul jd suri rumah ni...tak habis2 keje...mane nak layan anak lg 2 org ni..Huda tido, Hannah bgn, Hannah tido, Huda lak bgn...mane yg buang air lg..pas kakak, adik plak, pastu kakak lg..Huda walaupon dia dah besar, dah pandai..tp same je nak kene lyn cam layan Hannah..
Hm...mmg mencabar...kalo di pikir kan, mmg la best kalo kerja..anak2 leh tinggal kat pengasuh..balik kul 6 br jumpe anak..mlm kul9 anak dah tido...jap je kan...x penat melayan seharian..hari2 plak..
Tp nak layan kerenah dorg ni...adei...kalo Ma ni bleh nak marah..tak tau la kalo org lain nak melayan..bukan anak dorg, nak marah pon tak rase bersalah kot..
Skrg lg la bertambah sibuk Ma..nak manage blog lg..
Tumpang laptop abah jer..Ma guna mase abah tinggal kan laptop dia jer..
Sekejap2 je la..tu yg sampai mlm2 pon dok ngadap blog lg...mase abah dah tido..
Alhamdulillah....skrg dah ramai yg visit blog ma...n order pon ade..Alhamdulillah...tak banyak la untung Ma memandangkan Ma ni amik komisyen jer..upah tlg jualkan...tp ok la...dpt gak la duit..
ma nak simpan..
k..sambung upload gamba di blog..Chayok....

Tuesday, March 30, 2010

Berusaha

Malam2 ni still dok depan laptop..promote blog..nak cr duit lebih skit..
Arini alhamdulillah ade sale..tak banyak mane pon untung, tp ok la..rezeki kan..
Duit ni Insyaallah aku nak simpan..senang nnt kalo pokai2, leh guna..tuk keluarga jugak..
Kalo banyak yg lebih..leh guna tuk beli barang kemas skit..gelang tuk Huda n Hannah..
Aritu habis ilang sume barang kemas mase balik nak raye..sedih nyer...kalo ingat mmg nyesaal tak sudah..sakit ati..tp tu sume bukan rezeki aku..HARTA BUKAN MILIK KAMU,YG ADE UNTUK KAMU HANYA REZEKI..
maknenyer aku tak leh marah la..hmm..usaha lg tuk ganti..

Monday, March 29, 2010

Malu malu..

malu malu..tapi mahu...ha..cam lagu plak..

Segan tulis2 kat blog ni..tulis kat blog ni like writing in a diary..for me la..
Camne rase kalo org bace diari kite..segan ek..tp tak pe..aku wat ni tuk berkongsi..
Kalo tak de org bace pon tak pe..Nnt kalo Huda dan Hannah dah besar, dah pandai bace, dorg leh bace..ape yg Ma dia lalui ari2..

rasenye dah sedikit terlambat aku menulis tuk dorg..patutnyer dr dulu lg..dr ari pertame Ma n Abah dorg bersatu..

Camne Ma tau ade baby dlm perut Ma..adenyer Hannah n Huda mmg Ma tak jangka..bile Ma cek kat klinik, tau2 dah 3 4 bulan..

mase ma melahirkan, mase 1st time ma tgk wajah korg..hmm..
rasenyer kalo mate ni bleh jd camera..bleh save, upload gamba2 yg ade dlm ingatan ma ni kat blog ni...mesti best..

1st time Huda boleh meniarap..ari tu kat umah nenek di KL..nenek takde..g umah maksu...ade ma n abah jer..abah tgh cat pintu..mase tu nak raye..

ma sempat lg amik video..
Ha..dengar tu suare Abah..risau tul dia kalo anak dia sakit..
Mase Hannah meniarap pon ade ma amik..All the first time korg wat, ma ade..Seronok tgk anak2 membesar depan mate..
Hannah niarap mase 26/1/10..mase tu umo Hannah 2bln 3 minggu..kat umah nenek jugak..sehari sebelom Tok Ma dtg dr kampung..Abah takde mase tu abah kat Miri..
Ma amik vidoe jugak..tp gamba tak brape elok..i wish i had a better camera..all the time to catch all the moments..

Sunday, March 28, 2010

Doakan kesihatan kami..

Alhamdulillah Huda pon dah semakin sihat..dah tak demam..batuk sikit2 je lg..
Skrg tinggal mkn ubat batuk ngn antibiotik jer..selsema pon sikit jer...tak mkn ubat dah..

Tapi yg kurang bestnyer Hannah plak selsema..mlm td susah dia nak tido..isap susu pon susah..idung dia tersumbat..oerm..mlm ni pon same la tu..makin teruk jer selsema dia..but luckily dia tak demam..Mungkin lom lg..tp harap2 tak la..

Ma pon dah okk skit..pg td kepale sakit berdenyut2...bernafas pakai mulut jer...ades...parah tul..best gak tak sihat ni..dapat rest..tp masak kene gak la..abah kemas umah, basuh pinggan, basuh bj..wat susu Huda..tp masak pas kat ma..erm..tu la org kate perut suami, bini kene la jg..

Saturday, March 27, 2010

Huda demam ma demam

Arini aku di ishtihar kan demam...
dah lame sangat aku tak demam rasenyer..ni mesti dah terjangkit ngan Huda..kesian Huda..
Batuk2, selsema dan badan dia panas..
Aku risau kalo anak2 yang demam...biarla aku yg tanggung semua tu..aku nak anak2 semua sihat dan hepi selalu..
dan Doa aku makbul nampaknyer..tak pe..sikit pon aku tak kisah kalo demam aku ni dapat kurangkan beban Huda..

Semalam lg Huda kurang sihat..malam Jumaat marin dia batuk2 mase tido sampai muntah..
kesian dia...sebab tu ari Jumaat (26/3) aku terus bawak dia jumpe Doktor pakar kat Miri ni..
Sambil2 aku nak tanye pasal kesihatan dia..

Termenung panjang aku lepas balik dr Klinik Pakar kanak2 tu..Kate Doctor, dia nak cek balik jantung Huda pas Huda sihat..Jantung Huda ade bunyi pussshhh2 gitu kate doktor..mungkin JANTUNG BERLUBANG..

Ya Allah...lindungi lah anakku...Berilah kesihatan yang baik untuk nya..

Sepanjang perjalanan balik dr klinik,ku thn air mata ni dr jatuh..Ibu mana yang tak sedih dan risau kalo dengar berita macam ni...walaupon belum di komfirm kan..

Pg tadi aku search skit pasaal jantung berlubang ni..n antara tanda2 nya..sesak nafas berpeluh dengan banyak..Huda tak penah sesak nafas..tp dia mmg kuat berpeluh...dok dlm aircon pon berpeluh..dan dari dulu jantung dia slalu kencang..cam org brlari..walaupon dia tgh tido..

aku rase dia mmg ade sakit ni...setelah bace penerangan yg ade, camne pembedahan dia lakukan..aku mintak2 sangat kalo sakit dia tak serius..Insyaallah...

Selama ni mmg aku rase dia kurang sihat..mase mengandungkan dia, degupan jantung dia 140 beat per min..Nurse yg cek aku pon kate"Laju nyer jantung dia"..aku yg tak tau samada tu elok atau tak tye la kat dia.."Tu ok ke tak ok?normal ke tak?...Nurse tu kate normal..beat normal antara 120-160..kurang atau lebih dr tu tak normal..Aku pon tak de la risau..

Ma aku, Mak mentua aku pon slalu tegur pasal kesihatan Huda..Aku sebagai Ibu Huda tak nak pakai semmua tu..AKU NAK PERCAYA YG ANAK AKU SIHAT...tu jer..macam aku sebenarnya sepanjang mase ni menafikan semua tu..sekarang, pas doktor sendiri yang nak cek, aku cube percaya..tp tetap berharap yg anak aku tak ape2..mungkin lubang tu kecik jer..dan tak de ape perlu di risaukan..

Walau ape pon..tu belum di sahkan lg...tunggu Huda sihat dulu...
Ma harap Huda tak ape2..Ma harap Huda sihat..Ma tak nak Huda sakit..biar Ma yg sakit..Biar Ma yg tanggung..Ma tak sanggup tgk Huda menangis..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...