Followers

Suka tak blog ni?

Friday, April 30, 2010

Balik KL

sok kami nak balik KL.....flight Mas depart at 11.25am..will be arriving KL at 1.30pm..
Semoga semuanya selamat sampai..Insyaallah.....
baju lom kemas habis lagi nih..dah mlm...tak reti nak kemas nih...
banyak menda nak kene wat balik.....semuanya barang Huda n Hannah...
dah siap beli baeg baru lg...dah beg lame roda dah tercabut mase balik dr Kl ke Miri aritu..camne dorg angkat beg ntah..sampai tercbut tyr2 beg..
Abah malam2 ni pegi ofis plak...tak habis2 ngn keje...
Pas balik KL, rancang nyer nak balik kampung plak....sementar tunggu adik aku kawen....tak de la ramai2 nak kene balik lg skali....
Rancang le ja dulu...insyaallah..kalo tak de aral.....
Ape lg?.....3hb 5 ni nak appointment Huda....just like i said before...wait n see.....

Monday, April 26, 2010

Hari hari yang membosankan

Rasenyer nak aje aku pergi.....pergi meninggalkan rutin hidup ini..
adakah diri aku dihargai??..adakah aku diperlukan?....
Apa yg aku mahu?...
kehadiran aku macam org halimunan...ade tapi tak ade.
sedih, terluka, sunyi, bosan...semua ada.....
tapi dia sedikit pon tidak Mahu mengerti...
dia tak peduli....tentang perasaan aku...
tentang ape mahu aku.....
aku mahu pergi...
kerna kehadiran aku tiada erti......


hmm....ari2 yg aku lalui minggu ni sangat membosan kan...hari2 layan anak2 di rumah...aku ok je layan anak2...tp kadang2 karenah nyer....mencabar kesabaran aku....aku cakap baik2 ngn dia..nape nangis...tp...haiihh...
kalo bercakap pasal penat tu hanya aku yg paham..org lain takkan phm....mungkin senang pada pandangan mata org yg memandang dr jauh..tp bahu aku yg memikul...
Baru aku tahu penatnyer seorang ibu membesarkan anak2...ni baru 2...walaupon baru 2..sebab jarak umo dorg yg dekat, kecik2 lg..sume nak perhatian...penat nyer....
kakak suke merengek..dia nak perhatian..nak dukung jer....
sakit belakang aku ni.....abahnyer?....tak pyh tye la...dia ade kawan2 dia....tak perlukan aku...kalo aku tak de lg bagus agak nyer..
skit pon dia tak penah tye kalo aku penat ker?...kalo pon aku gosok2 belakang aku ni sbb thn sakit, dia wat tak tau jer....kalo suruh pon...hmm...gosok la seminit...tu pon bertuah sangat la aku kalo dia bg perhatian camtu....
aku curahkaan kasih sayang aku pada dorg....skali skale kalo Huda nampak aku sedih, dia pelok, cium ma...pujuk ma...pandai dia..."sayang ma. sayang ma"..katenyer...rase happy skit bila dia cakap camtu....sekurang2nya aku tahu yg Huda sayangkan aku..dia perlukan aku...

Tuesday, April 20, 2010

Nasib..nasib

hm...malam ni tido lambat lagi...nak upload gamba cadar yg baru sampai..sok dah tak leh pakai, sok abah bawak gi opis dia laptop ni...
susaah jugak camni..tunggu malam2 baru leh cek email order customer...
best meniaga ni..alhamdulillah...dapat la juga duit dr tak dpt langsung kan..
ujung bulan ni untuk meraikan bisnes, ma dah janji ngn abah nak bawak gi mkn kat secret recipe..
Insyallah...kalo ade kelapangan...
walaupon penat nak mengadap laptop ni malam2 hari2 camni, tapi ini la usaaha yg perlu kalo nak berjaya betul???..kalo aku tido, bila nak promote blog ni...
Cadar yg aku jual ni memang murah...saangat2 la berbaloi...sbb tu ramai yg mintak..
cadar cotton ade comforter lg tu..mane nak cr murah camni..hmm..
k la..
dah2 pasaal meniaga..
Anak2 alhamdulillah sihat sejahtera...Hannah pon dah bleh kedepan..lame dah jugak...ade seminggu dah...makan pon bleh thn...pantang tgk org makan...sume dia nak...kecian dia kalo tak bg dia...pas kakak isap susu, dia plak main2 ngn susu kakak dia...kalo bg terus susu dia, tak nak plak..saje nak main...she's a very happy girl..im glad..
ari khamis bawak dia gi klinik..cucuk plak...mintak2 tak demam...

Friday, April 16, 2010

Tarikh Appoinment di IJN dah ditetapkan

well....thanks to Kak Yen...she work at Corro Shield..same company with Abah..
Dia yg arrange appointment tuk jumpe doktor di IJN 3/5/10 ni....aku n family akan balik KL 1/5/10 ni...flight kul11 pg..well everything had been arrange...thanks again..
tak lame lg dah...tak tau what to expect...
ade borak2 ngn Rinie cadar Impian..dia kate ade kwn dia operate jantung anak dia kene RM56K..1 surgery..skrg kene slalu gi follow up...anak dia lubang sebesar duit 50sen..besau tu...2 plak..saba jer la...
Shazwani Ahmad plak kate kawan dia punyer anak kene tunggu 3 thn baru operate...same cam doktor kat sini cakap...just wait n see...dah tu bukan bleh operate terus...nak kene daftar, tunggu turn..
as long as Huda is fine..no hal..aku bleh tunggu...
setiap orang ade dugaan, cobaan dia masing2...betul tak?...dan ini untuk aku sekeluarga..

Saturday, April 10, 2010

Baru balik dr klinik

Aku baru balik dari klinik pakar kanak2 n jantung dr. philip raja di miri ni..

Cek jantung Huda tadi....camne???...Abah tanye aku.."dah ready???"aku jawab "tak"..mestila tak ready....samada aku nak atau tak..aku kene cek la jantung dia...dah tu?..nak biarkan je?...wat tak tau???aku mmg tak nak tau kalo bleh..aku nak anak aku ok..sihat..tak de masalah..

Huda ok mase masuk klinik..aku dah cakap kat dia nnt doktor nak cek jantung Huda..tgk Huda ok ke tak..dia kate dia tak nak...tapi dia tak nangis mula2 tu...

lame gak la dok tunggu dalam bilik nak scan jantung dia tu..nak tunggu doktor 'on'kan mesin dia...
Huda dah gelisah..dah ajak kluar...dah puas tunggu..last2 dah tiba la mase untuk segala-galanya..
Doktor suh angkat baju Huda..dia pon start la nangis...aku pujuk la dia...sambil2 nangis tu doktor cek la jantung dia tu..

Hmm...........camne????
doktor senyap je..jalankan dia punye analisis....aku pon tak brni nak cakap ape2...nak tye pon takut....last2 terkeluar dr mulut doktor.."BESAR JUGAK LUBANG NI".............
Aku control maintain..........."Mana doktor??"""..dia pon tunjuk la...control maintain lg ni....doktor ukur lubang yg ade kat jantung Huda...11.9mm....

Mase doktor dok cek Huda tu..Huda nangis..kadang2 senyap...skali skale dia cakap la "Huda malu..Huda malu.."...dia malu org dok selak baju dia...hmm..pandai tul..

dah selesai scan, kita dok kat luar..doktor tunjukkan la model jantung n explain mane lubang dia...aku tye" camne doktor?..kene bedah ke".."mesti bedah..kalo tak takut dia sesak nafas bila dia makin besar"....."Open surgery?"..."yer"..kate doktor.."sbb lubang dia tak de rim..."..
doktor lukis2 la skit...tunjuk ape makne rim sume tu...tak bleh wat close surgery..."Lama ke doktor nak sembuh nnt?"...kate doktor tak lame...
biase kalo camni tunggu umo dia 3 - 4 tahun..tapi tu la..takut nnt dia sesak nafas..

dah kluar dari bilik doktor..abah gi bank bawak huda...nak kene bayar ni..mahal tu...RM350...
mase tu macam2 yg aku pk...nak nangis rasenyer kat situ.....
camne keadaan Huda nnt kalo pas surgery...camne aku nak wat???.....Dah terbayang2 rasenyer Huda di operate,terbaring kat katill tu...............camne?????????
Aku takut.........takut sangat......cuba jangan pikir yang buruk2.........Kalo Huda operate, she's in a good hand.....jgn risau..pas operate nnt Huda tak sakit...sihat...leh main cam budak2 lain kan...

Ya Allah, jika ini dugaan untuk kami ya Allah..berilah kami kekuatan, ketabahan, kesabaran ya Allah...sesungguhnya hamba mu ini insan yang lemah..Kau lindungilah Huda...Kau berikan dia kesihatan...Amin....

Aku rasa bersalah pada Huda...Jantung Huda tak terbentuk dengan sempurna masa dalam kandungan Ma...dan sekarang Huda kene tanggung sume ni.....

Now, i dont know how to spread the news...dah mestinye aku kene bgtau ma, mak..nak bgtau usatu hal...nnt reaksi dorg lak satu hal....

Pagi sabtu

mai ai...awal tul Ma bangun pagi ni...kul6.10 dah bgn..terus wat keje umah... azam baru ni..kalo bleh nak bangun awal camni selalu..Kalo boleh la..kalo tak leh tido je la..uhuhu.. Arini kate abah nak bawak Huda gi jumpe doktor pakar yg cek Huda aritu.. Aku nak pegi pon ade, tak nak pegi pon ade...Takut.. Camne?..Pegi je la..sekurang2nya aku tau..tul?... Tawakal je la..mintak2 takde ape2.. Ape2 nnt aku post la kat sini..TAKUTTTTTTTTTT..........

Tuesday, April 6, 2010

Cari duit

Sungguh2 ma cari duit sekarang..walau dah pukul1 lebih skrg, ma tetap nak promote blog ma supaya org ramai tgk n nak beli baju2 ma jual..kalo ade org beli, ade la skit dapat kat ma..
Alhamdulillah, ramai org visit blog ma..yang belinye ade la sorg 2..ok la..buat mase skrg tiap2 ari kerja ade order..Alhamdulillah...
tapi aku nak usaha lebih lagi n pikir dengan lebih effective n ade idea2 yang lebih mantap supaya rezeki aku skrg bertambah..Insyaallah..usaha la lagi..maklumla waktu tuk aku pakai laptop ni bukan banyak...dah name pon menumpang laptop org kan..tunggu tuan dia tak nak pakai baru la aku ade mase nak guna.
Ma tgh nak kumpul duit tuk beli laptop sendiri..tapi nampaknya sebulan dua ni mmg tak dpt la kot...kecuali kedai ma tu laku..lagi pon adik aku p lak nak kawen bln 6 ni..aku ingat mesti la aku kene balik kan...tgk adik kawen...tp tu la..tiket plak mahal...hmm..kumpul la duit aeidah..
usaha la lagi..insyaallah...sempaat la kumpul duit nnt..aminn...

Sunday, April 4, 2010

Ari Sabtu

arini bawak Huda n Hannah gi jln2 kat taman...Huda ni klaka tul, nampak kolam dia cakap mandi laut plak...tak nak gi jln mane2 dah...dok ngadap jer kolam tu..siap nak bukak bj dah..nak turun mandi..mane leh mandi dalam kolam tu sayang..penat Ma pujuk..

Arini dia still batuk2 lg...kesian dia...batuk dia mmg susah nak benti..dah mkn ubat pon same je..tak benti jugak...Ma pon tak sampai hati nak bg ubat kat Huda..Huda mmg senang mkn ubat, tp dalam perut Huda tu ubat jer...dah la mkn nasi tak nak..

Hannah pon dah pandai nak suh angkat...cam dengki tgk Ma pegang kakak jer..dah kakak pon tak bg ma pegang adik..suh pegang dia jer..kesian Hannah..ade mase mmg ma amik Hannah..main2 ngn Hannah..tak adil la layan kakak jer kan..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...