Followers

Suka tak blog ni?

Saturday, March 27, 2010

Huda demam ma demam

Arini aku di ishtihar kan demam...
dah lame sangat aku tak demam rasenyer..ni mesti dah terjangkit ngan Huda..kesian Huda..
Batuk2, selsema dan badan dia panas..
Aku risau kalo anak2 yang demam...biarla aku yg tanggung semua tu..aku nak anak2 semua sihat dan hepi selalu..
dan Doa aku makbul nampaknyer..tak pe..sikit pon aku tak kisah kalo demam aku ni dapat kurangkan beban Huda..

Semalam lg Huda kurang sihat..malam Jumaat marin dia batuk2 mase tido sampai muntah..
kesian dia...sebab tu ari Jumaat (26/3) aku terus bawak dia jumpe Doktor pakar kat Miri ni..
Sambil2 aku nak tanye pasal kesihatan dia..

Termenung panjang aku lepas balik dr Klinik Pakar kanak2 tu..Kate Doctor, dia nak cek balik jantung Huda pas Huda sihat..Jantung Huda ade bunyi pussshhh2 gitu kate doktor..mungkin JANTUNG BERLUBANG..

Ya Allah...lindungi lah anakku...Berilah kesihatan yang baik untuk nya..

Sepanjang perjalanan balik dr klinik,ku thn air mata ni dr jatuh..Ibu mana yang tak sedih dan risau kalo dengar berita macam ni...walaupon belum di komfirm kan..

Pg tadi aku search skit pasaal jantung berlubang ni..n antara tanda2 nya..sesak nafas berpeluh dengan banyak..Huda tak penah sesak nafas..tp dia mmg kuat berpeluh...dok dlm aircon pon berpeluh..dan dari dulu jantung dia slalu kencang..cam org brlari..walaupon dia tgh tido..

aku rase dia mmg ade sakit ni...setelah bace penerangan yg ade, camne pembedahan dia lakukan..aku mintak2 sangat kalo sakit dia tak serius..Insyaallah...

Selama ni mmg aku rase dia kurang sihat..mase mengandungkan dia, degupan jantung dia 140 beat per min..Nurse yg cek aku pon kate"Laju nyer jantung dia"..aku yg tak tau samada tu elok atau tak tye la kat dia.."Tu ok ke tak ok?normal ke tak?...Nurse tu kate normal..beat normal antara 120-160..kurang atau lebih dr tu tak normal..Aku pon tak de la risau..

Ma aku, Mak mentua aku pon slalu tegur pasal kesihatan Huda..Aku sebagai Ibu Huda tak nak pakai semmua tu..AKU NAK PERCAYA YG ANAK AKU SIHAT...tu jer..macam aku sebenarnya sepanjang mase ni menafikan semua tu..sekarang, pas doktor sendiri yang nak cek, aku cube percaya..tp tetap berharap yg anak aku tak ape2..mungkin lubang tu kecik jer..dan tak de ape perlu di risaukan..

Walau ape pon..tu belum di sahkan lg...tunggu Huda sihat dulu...
Ma harap Huda tak ape2..Ma harap Huda sihat..Ma tak nak Huda sakit..biar Ma yg sakit..Biar Ma yg tanggung..Ma tak sanggup tgk Huda menangis..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...