Followers

Suka tak blog ni?

Monday, May 3, 2010

Hari Appointment

Kul 8 pagi dah kuar menuju ke IJN untuk appointment Huda...Dia bangun pagi plak arini..Hannah pon bangun pagi..dah tau harini ade banyak kerja nak kene settlekan..
Jalan pagi2 biase la jem..Kl la kate kan..Seminit nak pukul9 kami sampai..tak tau mane nak tuju ni..kaunter pendaftaran yg mane satu?...kami pon pergi la ke kaunter IJN..dah tye2 dia, katenyer kami nak kene pegi ke Klinik Pesakit Luar Pediatrik..dah sampai kaunter pendaftaran, kami bagi dia surat klinik pakar miri n Ic sume..
Abang kaunter tu bagi la penerangan ape dokumen yg dia nak, surat company or surat hospital kerajaan..mane la kami ade sume tu..ingatkan tak payah..dah org setkan appointment arini, kami datang jer..dia explain pasal bayaran..dan tentu la mahal..name pon IJN Sdn Bhd...
Deposit jer dah RM500..tuk cek echo, Xray, kos jumpe doktor, ubat lagi...dalam RM300 lebih kene byr..tolak dr deposit td...ok..abah kate bleh bayar..mmg bleh tuk kos mula2 ni..habis kalo dah kene follow up lg nnt, kos operate tak tau lg brape...
kami amik keputusan tuk ke HKL..tuk amik surat rujukan dari sane...sekurang-kurangnya dapat la kurangkan sedikit kos nnt...
pegi la HKL..seharian kt sane..doktor kate keadaannya tak la serius sgt..tp nk kene buat cepat jugak..sbb jantung dia dah bengkak n tekanan kat paru2 dia kuat..campo ade air plak..
patutla dada dia tak same..risau..tp ape bleh aku wat?...nk cepat2 settlekn supaya Huda sihat..
12/5 ni kene g IJN semula...hope bleh settle cepat la supaya dia sihat cm org lain jugak..
kos pembedaha mungkin akan diberitahu pas appointment di IJN nnt..
harap sume doakan yg terbaik tuk kami..dan dipermudahkan segala urusan kami..amin..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...