Followers

Suka tak blog ni?

Wednesday, December 28, 2011

Diri sendiri yang mengubah nasib...

Bila dah ade dalam zon selesa....
memamg susah sangat untuk kite mengambil langkah seterusnya..
betul kan?
dah ade dalam zon yang kite selesa sangat.....
duit dapat tiap2 bulan, dapat jaga anak hari-hari..tak payah fikir pasal hutang, kerja, nak bayar loan...
ohhh.....perlukah langkah seterusnya?...
langkah yang "MUNGKIN" akan membawa kepada lebih wang.."MUNGKIN " akan membawa kita ke merata2 tempat di seluruh dunia FOC.

"MUNGKIN" akan menjadikan kite lebih berjaya n bahagia n dapat memberi lebih kepada orang tua yang banyak berkorban membesarkan kita?.
beratnya rase hati n langkah ini....
orang yang takut untuk berubah, dah semestinya tidak akan berubah nasib nye..
Allah tak mengubah nasib seseorang melainkan diri sendiri mahu mengubahnya.
Ape pon bidang yang kita mahu cuba mesti ade minat dan kesungguhan...kalau tak, ape pon mmg tak kan menjadi.



Wednesday, December 21, 2011

i-City Shah Alam

lama dah nak pergi jalan ke icity shah alam ni...
sume orang dah pegi kan?...
tengok picture nye pon cantik2 jer...
jadi....pusing2 kat shah alam tu, jumpe jugak la i-city ni...walaupon jalan nye tak de la susah senanye....tapi sign board nye yang memeningkan...dah sampai, tapi tunjuk g terus lagi....







Thursday, December 15, 2011

Alamak...Demam

hmm...
lepas sume anak2 demam, saya plak demam..
aduih...sakit nye demam ni...belakang, pinggang, kepale...sume sakit...tekak pon sakit...

telan panadol 4 biji....kejap je baik nye..pastu panas balik.....ohoho...
kalo en suami ade, mesti cepat baik....
musim la skrg kan..jap panas, jap ujan....
sekarang ni dah ok skit...gagahkan diri juga tuk anak2...

Saturday, December 10, 2011

zaldeco: Dekorasi & Renovasi di Bukit Rahman Putra

zaldeco: Dekorasi & Renovasi di Bukit Rahman Putra: Tahun 2011 di akhiri ZALDECO dengan sebuah projek renovasi mega sebuah kediaman mewah di Bukit Rahman Putra, Sungai Buloh Selangor.
Tengok ZALDECO ni kat tv3 aritu.....

Intai-intai deco..terus rase tertarik sbb dia nye deco kat umah tu mmg nampak kemas n menarik...even though umah kecik...flat...
n kredit to Intai-intai deco juga sbb contoh rumah macam tu la yang penonton nak tgk kan...not all the big rich people house yang ramai yang mampu tengok jer...

Friday, December 9, 2011

my feveret

yum yum yum..
this is my favorite dish...TEMPOYAK....makan dengan ikan goreng je cukup le...nasi panas2...
errrrmmmm....meleleh air liur...
i got this from my beloved ayah...
selera saya same cam dia...ape dia suke..itu saya suke.. 


eee...tempoyak...hehehe
cam ni la muke orang yang tak suke tempoyak...
ahaks...

Cadarku: SALE!!

Cadarku: SALE!!: single-fitted-rcs-01 single-fitted-rcs-01 single (RCS) dijual dgn harga RM 120 utk 3 set dan hanya tambah RM 10 utk pos 3 set ...

Monday, December 5, 2011

Jealousy.....

ohhh....im so jealous with her....
she is so successful with her life...it even doesn't take long time btw...just in two years...she's now a millionaire to be...she is Hanis Haizi

i'll be following her footsteps..
i'll start now and be in Paris after 2 years from now..
i'll be there n i'm the next PREMIUM BEAUTIFUL CDM.
I'm the next millionaire.

Berangan?...no i'm not...why other people can and we can't? if we put our heart together..believe in ourself, 
YES I CAN.. AND SO ARE U..


Saturday, December 3, 2011

Mengandung dan bentuk badan

Pernah tak suami komplain tentang bentuk badan kite yang dah berubah lepas berkahwin dan mempunyai cahaya mata?...

suami saya pernah....dia kate saya dah gemuk dan dia nak bentuk badan saya balik cam dulu...zaman anak dara...huhuhuhu..yang ala2 J.lo hot figure tu...


jujur nya..mmg terasa kecik hati juga dengan teguran tu...
bukan tak nak jaga badan...tapi sebab mengandung..takkan nak diet plak kan..
oohhh...risau gak mase pas melahirkan tu...bleh turun ke berat bdn n perut ni...adus....lelemaks...
cam jeli perutku...
skrg, Alhamdulillah, berat dah 54kg..perut pon tak buncit sgt la...ade la spare tayar basikal..kdg2 tayar moto, kadang2 jd spare tayar kete...uhuhuuh..

comey tak?..huhu...tgk dlm gamba baru nampak..tgn tu agak GEBU jugak yer..hehe..bln 4..pregnant 7 mth.
nnt saya post newest pic yer...

Friday, December 2, 2011

Siti pakai PB

wow...mantap kan badan dato' Siti Nurhaliza ni?....
ni pakai Premium Beautiful la ni....
Artis pon pakai uols...meletops...
bukan cakap kosong yer.... n bukan Siti jer...
ramai lagi artis lain..

Tuesday, November 29, 2011

nak post pic raye bleh?

haha...dah lame pas raye...baru nak post pic raye...30/08/2011
dah lambat..tp tak pe lah...kenangan kat sini k...
Sekitar raya 2011
Ayah dan Ma yang tersayang

Keluarga ku

Pak Long, Pok cik, paksu, tok n tok ma


ME and Hadi(2 bln)!

tok mek

My precious


jalan2 ke bukit merbau
ni la sedikit pic dari album raya 30/8/2011....seronok juga 2 thn skali beraya pertama di kampung..selang seli ngn beraya di KL...masak2 depan lift kalo kat kl..ahaha

Friday, November 25, 2011

Awal Muharram~~~1433H

Isnin- 27 November 2011 bersamaan 1 Muharram 1433 H..
Selamat Menyambut tahun baru umat Islam sekalian...
Bermulanya penghijrahan untuk diri sendiri.
Tahun baru ni ade beberapa target yang saya sendiri nak capai..
1. saya nak SIDE INCOME 4 FIGURES setiap bulan


2. saya nak BELI RUMAH


3.saya nak pergi bercuti dengan PERCUMA
dan saya nak semua ini bukan untuk diri saya semata2...semestinya untu keluarga..untuk suami dan anak2 saya...dan untuk ibu bapa saya...

bukan mustahil...tak de yang mustahil dengan PREMIUM BEAUTIFUL CORSET dan dalam dunia cyber ni...semua hujung jari jer....

my dreams will come true.. and so are yours...usaha dan usaha...orang lain dah jauh ke bulan..kite dok takat tu je ke yang?...masa tak menanti kite..

jom same2 kite maju2 kedepan...
sms/ call 019 3439341

Tuesday, November 22, 2011

new angan2 to be reality :D

Lame tak update kan...
anak2 suke tgk kartun guna youtube kat laptop ni....sampai habis limit...
nak blogging pon kene limit ler...

so my fren cik juju, she introduce me to PREMIUM BEAUTIFUL...

tgk dia mmg dah cantik....badan dah turun 15kg since beberapa bulan pakai PREMIUM BEAUTIFUL ni...

ade juga keinginan nak pakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET ni....

Almak lum anak dah 3 ---


My precious

perut ni dah 3 kali kembang kempis dah..hahaha...
banyak la tanda2 di tinggalkan...termasuk le lemak2..hehe
sy mmg concern about my body figure...jadi..
kite try la PREMIUM BEAUTIFUL ni... :D

kawan2 yang minat gak nak try--
sms sy..kite cit cat pasal ni k.. 
019 3439341

Friday, October 21, 2011

Alhamdulillah...

Alhamdulillah...
sekarang aku pon dah mule jual barang baby...
baju la dulu....
ni bj yg aku jual..ok la kan..
makin bertambah la nampak nye...insyaallah...
rezeki tuk anak2...

baju2 pompuan pon alhamdulillah...dah mampu tuk beli sendiri n jual...perlahan2, aku tak de la bergantung ngn org jer kan....mkn komisyen jek..
kite mula ngn maxi..sbb ni mmg mendapat sambutan...
especially hoodie maxi ni...cam goreng pisang panas...cepat je habis..insyaallah nnt kite restok baru..
then beli cardigan jugak...
oh ya...skrg ni tgh giat cari rumah..umah cantik2 mmg byk, tp mahal tu...kalo aku ni mmg tak leh nak join letak nama, sbb keje tak...duit masuk pon dia kire tak de income...susah la ek..
nak kene tubuh company ni..pastu bln2 bg gaji tuk diri sendiri..
cadar plak..ok la jugak sambutan dia.
koleksi yg baru ni
kalo nak beli, jom singgah blogshop k.. :)

Friday, September 30, 2011

Tetap maintain walau anak dah 3

hehe...
lame dah tak menulis kn..
well, raye baru je lepas, jadi byk open house kan..
aku tak byk sgt la g umah terbuka...sape je nak jemput kan??...ahahha
ade 2 org kwn aku yg jempt ke rumah tuk mkn2...Alhamdulillah..rezeki..
n en husben plak rajin nak g...slalu susah nak kemane2...
ade 2 perkare same yg mereka kate kat aku..."ko ni anak 3 tp bdn tetap maintain...."
hehehe.alhamdulillah....sib baik maintain beb..cube tgk laki aku...kurus jer...kalo aku mok beb, lari kang laki aku tu...
hahaha...dan bile aku jln sorg2, tak pregnant n tak de anak2, rase lain mcm beb...takut plak org ngorat...huahuahua...


camne aku leh kurus balik ni?...ms pregnant berat aku 70kg...pas sebulan melahirkan 60kg...skrg..ade la 55 kg..terase cam gemok lg tu..tp en hasben kate tak gemok..ok lah kan...ngn tinggi aku 164cm ni..


ubat perancang aku mkn mmg best...


nak tau ape?...nnt aku cite len kali...hehehehe

Friday, September 23, 2011

Monday, September 19, 2011

butik sendiri..

dah lame aku jd agent jual baju n cadar ni...
rasenyer nak bertapak atas kaki sendiri plak...
jadi aku pon memulakan langkah aku..dengan modal yg tak seberapa ni aku borong beberape baju tuk aku jual..
dan ini lah dia...
maxi dress
maxi dress my pick maxi dress my pick

koleksi pertama dah dilancarkan dengan rasminya..
doakan kejayaan sy yer...
seperti mana org lain berjaya dalam bidang bisnes online ni..aku pon harap aku akan berjaya,
insyaallah..amin...
yes..singgah la tgk maxi dress/jubah moden yg ade di kedai sy..

Thursday, August 11, 2011

serius BZ

mmg serius BZ sejak ade baby baru ni...
OMG....tak sempat nak online..tak sempat nak cek order...
teruk tul la skrg...
nak spend time mlm pon kdg2 dah tertido skali ngn baby...
yg 2 org kakak ni plak Huda n Hannah....tak larat asyik gado jer...
yg kakak Huda nangis je...kdg2 tu cam berasap gak la telinga....
Hadi is a good boy...tak byk nangis...mlm2 je nak kene masuk bilik awal n bg susu dia..
bln puase ni aku sibuk jg anak, mak mentua je masak sume...tak patut....isk isk isk..

Saturday, July 16, 2011

New baby

Alhamdulillah..pada 17/6/2011 yang lepas....ma dah selamat melahirkan seorang baby...and he's a boy...
weight 2.8kg, length 48 cm...
skrg dah ada 3 anak....uhuuu...2 girl and sorang boy...kate dah cukup ngn 3 orang...tapi kesian lak kat baby boy tak de kawan nak main bola nnt...uhuuu..kene tambah sorang boy lg kah????...ahahahaha...
alhamdulillah....semuanya selamat...
sekarang Hadi dah 29 hari...esok cukup sebulan....
kuning dia dah ilang skit2...tapi still nampak kuning lg...
24hb ni kene gi hospital lagi tuk result darah n air kencing....aritu dah amik, n tak de ape2 yg tak normal...sume ok...yg ni tak tau la plak ape doktor nak cakap...harap2 tak de ape2...
he's gaining weight very well...mase dia 20 hari ari tu dah 3.5kg..

selain kedatangan org baru dlm keluarga....
ada juga ahli keluarga yg pergi tinggalkan kami...nenek ku yg di sayangi dah pergi mengadap ilahi pada 9/7/11 baru2 ni....sedih sgt sbb aku mmg rapat ngn dia...cucu2 dia mmg rapat ngn dia sbb dia mmg slalu amik berat pasal kiteorg...
n aku tak sampai hati nak tgk muke dia wat kali terakhir...jenazah dia di hantar ke rumah aku pada pukul 1 pg..aku dok je berkurung dlm bilik..sesekali aku intai kain yg tutup jenazah...
sampai mase jenazah dah di kafankan...aku dok je kat depan tu...tp aku tak sanggup nak tgk...lagi2 aku dlm pantang n ada baby yg kene jaga...takut gak bby nangis2 nnt..
ape pon, sume akan pergi...aku pon dah jumpe dia seminggu sebelom dia pergi...aku tak terkilan, sbb aku sanggup gi jumpe walaupon dlam pantang...
semoga mek bersemadi dengan aman di sana..Al- fatihah...

Tuesday, June 14, 2011

Happy 3rd besday Huda

baby(dlm perut)lom kuar lg..., hannah n huda....

Huda kene chicken pox...mase ni baru seminggu...gatal2..

14/6/2011...3rd besday Huda..tunggu sambut esok..abah cuti..yey!!...mkn kek..

bukan 2 kakak...3 la...
Happy besday Huda...dah 3 thn dah dia..besar..sekejap je kan mase ni...nak upload pic huda mase kecik2 pon tak de...dlm laptop abah yg dah rosak dulu...isk2...

Lagi 2 ari aku akan bersalin...16/6...misi kate ari tu kene kuarkan gak bby ni...hmmm...induce...pagi2 16/6 kene g hospital la nampaknyer....aku tak nak!!!!!!.....nak bersalin biase...nak sakit perut cam biase...ingatkan kalo arini bersalin, leh la besday same kakak...ade mase 8 jam je lg...kalo sakit mlm pon sempat lg ni bersalin dpt tarikh same cam kakak..hehehe...

ape2 pon harap2 semua di permudahkan dan di percepatkan...amin....

Friday, June 10, 2011

6 more days to go!!!

tarikh due aku sepatutnyer 16/6/2011...arini dah 10/6/11....
kalo ikut scan, lg lambat 19/6...dah biase nyer bby ku ikut tarikh scan...
malangnyer thn ni tak leh nak ikut tarikh scan sbb aku ade kencing manis...GDM..
nak tak nak 16/6 tu aku nak kene kuarkan bby...doktor la yg ckp..kalo lambat nnt bby besar or leh berpusing..
hmm....cuak la kalo kene induce...tp smlm borak ngn sorg kak ni, dia pon biase induce..saje nak suh bby kuar awal...ades, ade gak ek?...
jadi, harapan nyer semoga semua di permudahkan...amin...
anak 3rd ni cuak dia lain mcm...tak mcm anak 1st n 2nd...
yg ni tak urut skit pon..tka de betul2kan kedudukan ke ape ke...slalu aku g gak jamah perut kat mak teh di kampung aku tu...
dia tak de la wat ape, just pegang2 jer..pastu kalo rendah, dia angkat skit, baru rase lega skit pundi kencing tu..
kalo baby tido senget, dia betulkan...tu pon bace2 jer...gosok2 skit..
hmm...
arini aku layan blog masakan...ummi_izz...tgh tgk resepi apam gula hangus dia..pastu terbace entry pasal dia kematian suami 14/3/11 baru2 ni...
sedih sgt...tapi ummi izz tu nampak tabah orgnyer...
semoga semua di mudahkan jugak untuk dia dan anak2 dia yg kecik lg...
suami kan tempat isteri bergantung, kalo tetibe je tak de...isteri kene pikul sume...anak2 la yg paling di risaukan..
aku percaye, tuk membesarkan anak2 perlukan 2 insan..ibu dan ayah...kalo tak de sorg, mmg susah....
nak tuka background blog ni...adios...

Monday, May 16, 2011

Expecting our new baby

smlm hari ahad....selama 12 jam dok kemas bilik dengan abahmmg la kalo sorg2 kompem tak kemas...
...dah bersepah sgt...byk no brg...dah mcm stor...
setelah di susun2..di buang2 ape yg tak di perlukan, kemas la skit....
nampak la cam bilik org tido...
suke, bj bby pon dah beli skit...yg lain2 pakai bj lame kakak2 dia je la...
dah besar skit br beli br...
dah ade drawer tuk bj bby...beg tuk ke hospital pon dah siap...tinggal amik je ke hospital...harap2 bby ni lahir awal skit dr due date dia....sbb kalo tak habis la kene induce....tak moooo.....
sakit tu...lame lak tu....tak sanggup ma...

Tuesday, May 3, 2011

cuti2 hari pekerja

30/4/11 pagi sabtu kami bertolak ke PD...cuti2 bersame keluarga...nak kate hari keluarga tu tak lah..g 4 kete jer....dlm kul  12 lebih sam[ai la kat Telok Kemang...kite mkn dulu...lapo..
 ni mase br sampi telok kemang...ari sabtu tak ramai sgt org...

 kite mkn ns lemk yer...mil msk dr smlm..

 tgk pantai...

 kakak nk air?...
 ni kakak yg amik gmba ni...
dh kenyang mkn, kite bertolak ke Ilham Resort...
sampai je sane, rehat jap, terus terjun kolam...tak amik gamba la...kamera tak bwk turun...malas nk jg..kang masuk air...suke la dorg berendam...eksen tak mo naik pelampung...nk jln sendiri dln air...capek ma ngn abah...dah mandi naik minum susu, terus tido sampai maghrib...penat...
begitulah aktiviti sabtu dan pg ahad...mlm sabtu tu tgk cite hantu mak limah balik umah...adik sampai kul 2 br tido...mlm2 merayap tgk org tido..ahad, mandi kolam gak...ngn ma skali berendam pg2...pastu naik mkn, mandi, siap2 nk balik dah....

ari isnin, 2/5/11...cuti, g jln2 klcc lak...byr utg, shopping skit...uhuhuhu...ni kakak nk amik gmba air pncut smbil tunggu abh g bank..


dh pent jln, g tmn, main2 jp..balik ler...penat weh...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...