Followers

Suka tak blog ni?

Wednesday, April 27, 2011

Keluarga

once u are married to someone...u have to accept his or her family....
hmm...yg muda hormatkan yang tua...
konflik keluarga..camne?....aku rase tak leh nak diamkan diri...
cube la wat sesuatu...its not gonna mend things like it used to be, but hopefully someone will feel better..
susah2...kite ni mude, cakap pon org bukan nak dgr...
susah la..mulut aku ni mmg berat nak cakap...tp dengan YM pon bleh la kan...we'll see what gonna happen..

Thursday, April 21, 2011

scan

smlm 20/4/11...gi scan bby...jumpe doktor...dr kul 10 sampai kul 1.20 baru leh balik..lapa gile tunggu kat hospital tu...aku tak paham ape pekdah dia pas2 dr satu bilik ke 1 bilik...nape tak settle je dlm 1 ke 2 bilik...dah la...
hmm...doktor scan...bby songsang lak skrg...tp tak pe...mungkin dia akan pusing lg...
bby ok...tak de masalah...alhamdulillah....
ni gamba kepale bby..


dah jumpe doktor ni byk la nasihat...hmm..nak2 ade kencing manis ni...
bersalin tak leh lepas due date dia...nnt bby besar dlm perut, bby pusing2 la...byk air...
insyaallah, bby ni lahir samada awal atau same tarikh due..harap2 la kan...
2 bby sebelom ni 2 2 terlebih tarikh...
n now i know the gender....hehehehe...suprise!!...

Tuesday, April 19, 2011

Kate2 Huda

situasi 1
Mama : Huda tak nak pakai pampers, gi kencing dulu....
Huda : Baik mama!!!...hehehe

situasi 2
Huda : Mama, ade semut mama..(dalam air teh dia)
Mama : Mane mama tgk..
Huda : tu....tak basuh koottttt......

situasi 3
adik nangis nak minum air dalam cawan macam kakak...
Mama : nnt kite beli baru tuk adik ek..same cam kakak
Huda : Huda nak yg baru..yg tu dah buruk...

ade byk yg dia cakap..benda yg tak terpk dia akan cakap camtu...kelaka..dah besar dah Huda...pandai wat ayat sendiri..bukan ikut kate org jer...

Monday, April 18, 2011

BSP

hah.....anak aku yg ketiga ni mmg la special...ma makan byk sampai ade kencing manis....
harap2 pas lahir nnt back to normal balik....kalo tak susah la ma...
so 2 minggu skali aku kene g cek BSP...cek kandungan gula dlm drh 4 kali sehari...
kul8, kul950, kul2, kul830....
mase abah tak de tak pe la..leh ma drive je gi..kalo abah ade, abah nak guna car g keje....hmm...
nnt la arrange camne...
kadang2 naik la gak...sampai 8.3...tp yg lain2 ok je.....tak naik sbb aku tak mkn..hehehehehe..
pas cek br mkn....tipu kan...
pg td kuar pg2 konon2 tak nak kasi Huda bgn, ape??.....aku bukak je pintu nak kuar.....MAMA!!!!!...NAK IKUTTTTT!!!!....
hancus..kene la siapkan dia...bawak g same...dah la hujan..jem...lambat sampai...
jap lg g lg klinik ibu dan anak kg pandan... :P

Wednesday, April 13, 2011

jalan2...

adik dah siap pakai gelang mama design..hehehe..


uploading video huda n hannah di youtube....hehehe...
anyway..arini g panas kan kete yg dah 4 ari tak hidupkan...panas kan ke tesco ampang...huhu...
sambil jalan2...bawak huda main kete..
lepak lame kat sane memandangkan hari ujan...
pastu beli la ape2 yg tak patut di beli...mainan tukk adik n kakak...
n beli beeds tuk huda wAT rantai or gelang...
ni pic huda khusyuk masukkan beeds kat tali tu...

Tuesday, April 12, 2011

my baby princess



saje je mlm2 ni edit2 pic....mengabadikan kenangan my girls...cepat mase berlalu...tgk dorg dah besar n pandai dah itu ini..kakak dah pandai make up....adik dah pandai cakap dan membebel..
so cute...nak rakam sume mmg tak termampu...just harap leh kenang saat2 ni..

Monday, April 11, 2011

baby

huhu....
Tahniah to my fren yg dah selamat melahirkan seorang Hero...through ceaser..
20 hours of agony...huh....lame nyer nak kene tanggung....
tp akhirnya selamat juga....

kalo nak citer sakitnyer nak melahirkan ni...ades....ngilu rase...serik pon ade...
tapi tak lame lagi aku pon akan melahirkan seseorang ke muka bumi Allah ni....
harap2 sume nyer cepat n selamat..
mintak Allah mudahkan semua....

kalo dengar kisah org nak bersalin ni...macam2.....ngeri la jugak....
tapi tu sume ikut nasib la kan....
antara idupp dan mati 2 nyawa...

Friday, April 8, 2011

peristiwa semalam masih terkesan kat jiwa aku....
hmm...
tp bg dia cam tak de ape pon berlaku.....
ape harus aku buat?...aku dah cuba tuk puaskan hati dia...tp segala usaha aku tu nampaknyer tak de makne pon bg dia....sume aku wat salah...

boleh ke aku putus asa?.....boleh ke aku putus harapan tuk terus berusaha gembirakan dia?...
camne ngn aku?....camne ngn prasaan aku?...
kalau lah aku boleh buang hati aku......supaya aku tak ade prasaan..
tak de sedih, tak de duka...

oh...harini aku pegi meniaga kat jalan duta...
tak de 1 pon terjual....tp tak pe...mungkin rezeki hari ni tak de...
ade sale online jer....next time harap2 ade lah rezeki tu tuk aku...
bawak huda g kedai....ok..takde masalah...dia dok main ngn mimi sepupu dia...
minum susu n tido...
ok la...parking je susah giler....sib baik je ade kosong kat paking kedai pakwan....sory pakwan...
balik dlm kul4...tak lame sgt la kat sane..so tak de la borrriing giler kan....
hopefully better luck n rezeki next time...insyaallah...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...