Followers

Suka tak blog ni?

Wednesday, January 11, 2012

Yeay!!!....Bonus bonus bonus

Alhamdulillah...
Pakai PB dapat bonus RM RM RM..$$$ 
saya sangat suke....tiap post pon suke...ahaks..


u wear it, u share it, and u get money from it...

Kalau anda ade duit sebanyak RM2399..ape yang anda akan buat dengan duit tu?...
Jawapannya, Beli 1 set Premium Beautiful Corset.
70% untuk kesihatan, 30% untuk kecantikan.
Jadikan pemakaian PB ni satu rutin harian.

Special Promotion untuk BULAN JANUARI
DENGAN PEMBELIAN SATU SET PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

dan DAPATKAN  FREE

dan

FREE CONSULTATION 

anda nak pakai PB dan dapat extra income?
hubungi saya
aei 019 3439341
atau email aeidahamrun@yahoo.com


Tuesday, January 10, 2012

Saya sangat gumbira

Yeay.....
Hari ni baru hari ke6 saya pakai PB...
Saya ni jenis tak reti nak rase kalo org tye best ke?..ape rase pakai PB ni?...
ok...senang citer, kalo benda tak nampak ni mmg tak brape peka sangat la nak rase...

so, senanyer hari ke3 saya dah tengok dah beza dia...
tapi tak pe..untuk lebih jelas...saya tunggu hari ke6 plak...

Hari tu saya ade post pasal kenapa saya pilih nak pakai PB kan...
kenapa pilih PB...ni tajuk post dia..
yang lom tahu leh klik..hehe
ok..salah satu sebab dia

 urat kaki....
eh eh...pagi ke3 saya cek...bleh tak pasti kaki mane satu yg ade urat kaki tersimpul tu...
haaaa......tandanya dah makin nipis....dah tak de biru hijau lg dah.....
sy sukeeeeee sangattttttt.....
nampak beza dia ok.....

pagi ni tgk lg...mmg dah hampir hilang...dah tak nampak dah....
ni la hasil yg boleh di lihat....
yang dalaman tu biar la Pb buat keje dia..hehehe...

n baju kebaya yang saya pakai mase kawen dulu pon dah muat!!!!!!..........
dah snap pic, tp tak upload plak...nnt la ek..hehe

nak hilangkan urat kaki yang tersimpul?
nak dapatkan bentuk badan sebelom kawen?...
ha...lai lai lai...
contact saya
aei 019 3439341
aeidahamrun@yahoo.com

Monday, January 9, 2012

Anak anda perlu Susu Ibu

pagi ni rase terpanggil untuk pos pasal kebaikan susu ibu...
rasenye generasi kini, lebih sedar mengenai kebaikan yang terdapat dalam susu ibu jika di banding dengan susu formula.
jika di gambarkan secara graf, begini lah perbezaannya.
banyak sangat beza kan?...orang dulu2 kalo bagi susu formula tu tanda nya orang berada..mampu la nak beli...tapi sekarang rasenye tak bangga dah bg anak susu formula...kecuali terpakse...

saya sangat bangga dapat susukan anak sampai umo 1 thn...bagi Huda n Hannah...terpakse bentikan susu badan dorg sbb mengandung lg...huhuhu..kalo tak mungkin lg lame bg susu badan tu..

Hadi sekarang pon dah 7 bulan...Alhamdulillah...susu byk lg...tambah2 lg pakai Premium Beautiful corset ni..
bila dia nyusu, dengar dia cam tak cukup nafas...berlumba2 ngn air susu...rase puas hati n tak risau lg dah pikir cukup tak susu ni kan...

KEBAIKAN SUSU IBU


Susu ibu mempunyai kandungan lemak, gula, air dan protin yang sempurna untuk tumbesaran bayi. Banyak kandungan yang ada di dalam susu ibu tidak ada di dalam susu lembu.

Bayi lebih senang menghadam susu ibu dari susu formula. Ia mengandungi kurang protin dan protin yang ada juga lebih nutrisi dari susu formula. Susu ibu mengandungi antibodi yang menolong melindungi bayi daripada bakteria dan virus. Antibodi ini juga menolong mereka menentang jangkitan kuman dan penyakit. Bayi yang menyusu susu ibu didapati lebih kurang mendapat jangkitan paru-paru, jangkitan kuman pada pundi kencing, telinga dan juga septicimia.

Tidak ada bayi yang alah kepada susu ibu. Susu ibu sentiasa steril, tidak pernah tercemar atau rosak. Menyusu badan menjimatkan wang. Tidak perlu membeli, menyukat dan membancuh di tengah malam buta.

Menyusu menyebabkan anda lebih rapat dengan bayi kerana sentuhan akan membuatkan bayi merasa nyaman, selamat dan selesa. Menyusu boleh memyebabkan badan anda membakar kalori dengan lebih cepat. Anda senang kembali ke bentuk badan asal. Ia juga menolong rahim mengecil dengan lebih cepat dan mengurangkan pendarahan. Menyusu mengurangkan risiko kanser payudara dan kanser ovari.

Bayi yang menyusu badan lebih sihat. Kurang kadar sembelit dan cirit birit. Bayi kurang risiko untuk menjadi terlalu gemuk.

Menyusu akan menyenangkan ibu. Ia tidak memerlukan rancangan, packing atau alatan menyusu formula.

yang ingin mencuba PB, hubungi saya
aei, 019 3439341

Friday, January 6, 2012

Dream

Dream la my dear....
yes dream...dengan angan-angan itu lah yang membawa kepada kenyataan...
jangan takut nak berangan nak pakai kete BMW..
Jangan takut nak berangan income monthly 6 solid figures..
Berangan nak gi holiday over seas every year with family...
wahhh...sakan kan...
tapi angan-angan tu yang akan drive kite..


angan-angan tahun ni nak dptkan ideal weight?...
of course boleh..dengan PB + lactolite...
boleh sesangat..
Our great leader..CDM ANA

Looking for bisnes partner from all around Malaysia..
yang angan-angan tinggi melangit..cam saya..
sama-sama capai impian dalam tahun 2012

contact me and book ur appoinments
019 3439341
aeidahamrun@yahoo.com


Thursday, January 5, 2012

Premium Beautiful Corset dan Penyusuan

Bila pakai PB ni...walaupon cam ketat, tapi tak susah untuk susukan baby..
saya nyusukan Hadi cam biase...sbb bra dia kat cup tu lembut je...
boleh selak je...macam pakai bra biase...


selesa la pakai PB ni...lagi pon saya dah biase berbengkung...
yer lah..dah 3 org anak....3 kali bersalin n berpengalaman berbengkung dalam pantang selama 40 hari..
lebih kurang 40 hari..hehe...ade mase bile rimas tu, tak nak pakai bengkung jugak...

tapi PB ni..mmg selesa..kain dia lembut dan tak bergerak2...cam bengkung biasa tu, kalo bangun duduk dalam 1 hari tu, kain pon dah longgar, pastu kalo tak turun habis bengkung nye dia naik keatas....mmg tak selesa..

oh ya...penyusuan ek...
baru 2 hari pakai PB ni..susu dah makin banyak...betul...
bila susukan Hadi kat sebelah, sebelah lagi basah plak baju nye...
serius, mmg tak pernah terjadi kecuali dalam pantang je...

maknenye susu makn banyak la kan...ALhamdulillah....rezeki Hadi....kenyang le dia...sendawa je...hehe..

Tiada alasan tuk berjaya


orang berjaya fokus kepada cara, orang gagal fokus kepada alasan.

saya setuju sangat2 pada kate2 ni..tapi untuk berjaya tidak mudah ok...tak de goyang2 kaki dan dapat duit...sume kene ade usaha..
ni di ambil dari kate2 Hanis Haizi, alasan klise...
ni jugak la alasan2 yang berlegar2 dalam otak sebelom join biz ni..


Tak ada kawan
Macam mana I nak wat business ni...kawan i cuma Laki i je dan hariz.  Business camni perlu ramai2 kawan... baru boleh berjaya... I kawen muda dari umur 21tahun, so kawan2 banyak dah takde..

Pendiam dan Pemalu
Saya hanya berkawan dengan orang yang rapat dengan saya je.. tak caya tanya sape2 yg kenal saya masa zaman uni, 1-2 je kawan seumur hidup. Jenis anti sosial tau. huhuhu tapi biznes ni kena muka tebal

Tak kerja
I tak penah kerja.... tak penah deal dengan orang... colleague pun takde neighbour pun tak kenal..

Suami Tak bagi
Suami I memang tak suka  biznes2 ni... kalau nak buat biznes kena buat franchise u... tp franchise we alls takde la plak duhets nyee... huhuh

Tak ada orang nak jaga anak
Masa jadi suri rumah kita jaga anak sendiri.... my mom jenis sibuk...my inlaws jauh takkan nak ulang alik duduk TTDI-Cheras leceh plak nak send kat nursery or tempat lain tak boleh percaya...byk kes dera

Tak pandai sangat drive dalam KL
SusaH nak travel sana sini sebab all this while memang bergantung je dekat suami... tau cuma gi KLCC dan MV je.. huhuhu

Tak pandai Cakap
Orang kata kalau nak berjaya dalam bidang ni mesti PANDAI cakap ala2 LAWYER, HAKIM, PENDAKWARAYA or PAKAR2 MOTIVASI/ PEMIDATO.. 

Tak pandai business
Sebab saya bukan datang dari business background... kalau nak wat business ni mesti kena ada PHD ke dalam marketing, or Business study... kan kan... tapi i budak ENGINEERING. Bley kaaa??

Alhamdullilah Allah tak butakan hatiku untuk membuatkan 1001 alasan.. Allah nak bagi rezeki pada hambanya pun Allah "pilih"... and I feel so lucky... dapat rezeki mencurah2 macam ni.. siapa sangka.. dulunya dianggap remeh oleh sesetengah pihak dan maybe takkan last long. 
Saya tidak memandang kekurangan diri saya dulu, but I only BELIEVE that I can succeed!

I just rely on what I have with is SOCIAL NETWORK! Tru facebook and blog!! And that has become my greatest strength ever. And I manage to conquer my fear and weaknesses.

Walaupun cuma ada 1 sahaja kelebihan , dan 1001 kekurangan... dan kekangan... tapi dengan 1 tu kita pegang betul2 dan akan lenyapkan segala kesulitan!

Rich people focus on opportunity...poor people focus on OBSTACLES. 



wanna be part of our successful team?
jangan ragu2 lagi...hubungi aei di 
019 3439341

Wednesday, January 4, 2012

PB untuk bakal ibu dan ibu-ibu

Premium beautiful Corset + maharani dapat membantu menyuburkan rahim dan menyelesaikn masalah dalaman wanita.



Untuk ibu-ibu comel yang selepas melahirkan.
aktiviti wajib selepas bersalin ialah berbengkung...
pengalaman saya sendiri selepas bersalin...
anak 1st- pakai bengkung mustika ratu...lilit2...kemas juga mula2 tu..lepastu dah duduk bangun...perut2 sume terkeluar...uhuhu..
malam2 barut plak ngn kain ikat2 cam kat bawah ni...
erm...tak tau la nak cakap ape...rase tak sabar2 nak habis waktu pantang...
bangun pagi sume dah longgar...

nak menyusukan anak?..
dengan bengkung kain ni..langsung tak menyokong tulang belakang...
sakit, penat, lenguh...

sampai anak ketiga...ni la yang ade..pakai je la..sebab nak kempiskan perut ler...


Faedah Berbengkung ialah:

Perut jd kempis
Mengembalikan bentuk asal badan
Organ dalaman kecut & kembali ke tempat asal
Posture badan jd tegak & ni memudahkan penyusuan bayi
lemak & selulit akan pecah
Mencegah dari makan berlebihan
(Source : babycenter.com)


Memandangkan Premium Beautiful corset jgk ada kelebihan yg sama mcm faedah traditional moden....


Why not we change it?




with Premium Beautiful corset, 



Perut jd kempis
Mengembalikan bentuk asal badan
Organ dalaman kecut & kembali ke tempat asal
Posture badan jd tegak & ni memudahkan penyusuan bayi
lemak & selulit akan pecah
Mencegah dari makan berlebihan
stretchmark pun akan hilang.... ni testimonial dr my fren sndri :)


tgk...we will get additional benefits with Premium Beautiful corset compares to traditional bengkung :)

dengan rase yang sangat2 selesa...baik sangat la kalo kite nak pakai PB ni...
saya sokong 100%...
pakai PB dalam pantang...tak bukak pon tak pe..pakai dr pg sampai pagi balik..
kompem dapat badan anak dare lepas habis pantang tu..

lepas dah rase, bleh share

Jadi, ape tunggu lagi??

hubungi aei di
019 3439341
untuk dapatkan PB corset anda

Kesan PB



Premium Beautiful corset : rawatan alternatif kepada :


Selulit


Membentuk Body Curve yg cantik & semulajadi



Fibroid


Membakar lemak-lemak Jahat



Rawatan utk breast lump & cancer








Selain tu, Pemakaian PB jgk merupakan rawatan alternatif kepada:


Trying to CONCEIVE


CYST


Loose Weight 


Slip Disc a.k.a Sakit Tulang Belakang


Period / Haid yg tidak teratur


Migrain @ gastrik


CONFINEMENT


Prevent from CANCER

Jadi, berbaloi jika spend duit tuk beli PREMIUM BEAUTIFUL CORSET. Luxury corset.
BERKESAN dan LIFETIME WARRANTY.

ingin dapatkan saiz anda?

dan sms ke 
019 3439341


Tuesday, January 3, 2012

PB Transformasi

Banyak dah Premium Beautiful corset ni membantu wanita-wanita merealisasikan hasrat wanita untuk tampil cantik, menarik, sihat dah berjaya.
Kawan saya...cik juju, saya dah lame kenal dia...satu sekolah menengah...dari tingkatan 1 lagi...
dia mmg chubby2 orangnye...dah dia berhasrat untuk menurunkan berat badan.
lepas dia pakai PB selama 3 hari...terus turun 1kg...
wow...mmg teruja sangat..
dan terus memakai PB + Lactolite untuk terus mendapat bentuk badan yang dia idamkan..

jadi...jom tgk pic dia..


FROM 105kg -90 kg (masa last raya in September)

dan ini yang latest...new year 2012..
baju yang dah lame tak muat, kini dah muat...bahkan dah longgar...
you go girl...
read more on ju's story?... klik sini

nak dapatkan transformasi seperti cik juju?...
hubungi saya segera...ingat..mase berlalu terlalu pantas...
019 3439341

Kenapa pilih PB

kenapa nak pakai pb?...
saya sendiri le..Saya nak pakai sbb


pas bersalin 3 org anak ni...perut kembang 9 bulan..pas tu kempis..kembang lg..then kempis balik..kembang lg..kempis balik...byk tanda2 dah..
kat perut, punggung...mmg le cantik sgt corak abstract tu..
lepas pakai nnt nak licin cam dalam pic ni juga..nak letak pic perut sendiri tak leh..aurat..ahahah


ni lg satu masalah sy...biase la mengandung ni..macam2 la...orang kate sebab pakai kasut tinggi mase mengandung..mungkin juga..mase anak pertama tu...tak prasan..sbb tak de orang bagi tau..dah anak 3 baru orang bgtau..terlambat?..tak juga sbb ade PB...bleh settle ni. :))


sambung nnt yer...Hadi nangis.. :D

A deaf frog

Dah nak masuk bukan 12....dan tak lame je lagi dah tahun baru~~~~

Semua nak pasang azam baru sempena tahun baru kan?...
dan yang pasti azam2 itu ialah untuk kebaikan diri dan keluarga dan juga orang2 di sekeliling....
oh, sy pon sangat2 tak sabar...
saya nak berubah ke arah yang lebih baik...bukan untuk diri saya sahaja juga...
di petik dari website hanis haizi


Once upon a time there was a bunch of tiny frogs who arranged a running competition. The goal was to reach the top of a very high tower. A big crowd had gathered around the tower to see the race and cheer on the contestants.


The race began...

Honestly, No one in crowd really believed that the tiny frogs would reach the top of the tower. crowd yelled statements such as:

"Oh, WAY too difficult!!!"

"They will NEVER make it to the top."

"Not a chance that they will succeed. The tower is too high!"

The tiny frogs began collapsing. One by one. Except for those, who in a fresh tempo, were climbing higher and higher.

The crowd continued to yell, "It is too difficult!!! No one will make it!"

More tiny frogs got tired and gave up. But ONE continued higher and higher and higher. This one wouldn’t give up!

At the end everyone else had given up climbing the tower. Except for the one tiny frog who, after a big effort, was the only one who reached the top! THEN all of the other tiny frogs naturally wanted to know how this one frog managed to do it?

A contestant asked the tiny frog how he had found the strength to succeed and reach the goal? It turned out. That the winner was DEAF!!!

:: Moral of the Story ::

Never listen to other people's tendencies to be negative or pessimistic. because they take your most wonderful dreams and wishes away from you — the ones you have in your heart!

Always think of the power words have. Because everything you hear and read will affect your actions! 

Therefore, ALWAYS BE POSITIVE!


Be DEAF when people tell YOU that you cannot fulfill your dreams! 

Always think: I can do this!

It is NEVER too late to start something, because it doesn't matter where you start, the MOST important thing is where you END.

so...this is it...its time to be deaf..not to listen to all those -ve voices2...
yang penting kita tahu kita sememangnya boleh buat dan ramai yang dah berjaya pon...
copy je ape yang orang dah berjaya wat, dan kita akan berjaya... cam tony fernandes wat ke air asia... :)
niat pon dah baik sangat dah...move on sayang....4-5 figures income awaits me...
i'm coming....i'm coming.....



nak join same?
contact saya 
019 3439341

Sunday, January 1, 2012

Selamat datang 2012

welcome 2012..
Alhamdulillah tahun 2011 telah berlalu...
yang berlalu, biarkan berlalu..amik pengajarannye dan jangan dikenang atau di kesalkan..
kite hidup untuk sekarang dan masa depan...

tahun 2012 ni lets begin with bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah...dengan bisnes Premium Beautiful ni definitely i'm on the right track...
plus lg dalam team Hanis Haizi ...yang dah berjaya n works in teamwork is the most powerful formula to success.. tq to my fren cik juju yang introduce me to this bisnes. 

ok..tahun 2012 ni...

4 figures solid side income

pack my bags and things coz im moving out to a new house 



new car (myvi pon ok...tak reti bwk kete besar2)...gabra...ahaha

saving 6 figures dalam bank..
and lastly---- go on a holiday!!!....

dapat berbagi lebih kepada keluarga terutamanya ma n ayah...
LOVE LOVE LOVE my family---> sayang, Huda , Hannah n Hadi...

Jom same realisasikan cita-cita dan azam untuk tahun 2012 ni...Insyaallah...dengan doa, usaha dan kerjasama kumpulan kita akan sama-sama mencapai hajat tahun ni..

jika cita-cita dan azam kita same, 
hubungi saya jika berminat untuk sertai saya dalam misi mencapai cita-cita tahun 2012 ini....
019 3439341
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...