Followers

Suka tak blog ni?

Friday, April 6, 2012

Tentang Cinta

Jika tepat masa, ketika, keadaan dan siapa, cinta adalah kuasa luar biasa yang tiada bandingnya - TENTANG CINTA Pahrol Mohd Juoi..Cinta adalah tanggung jawab...
kenapa Allah ciptakan prasaan cinta?
kayu di ikat dengan paku, batu di ikat dengan simen, hati di ikat denga cinta...

Pada saya, cinta bukan memiliki dan menakluki..
sekarang, saya masih tak faham cinta.
subjek yang sangat susah di fahami kerana melibatkan hati dan fikiran...

masa bercouple lain, lepas kawen lain..
lepas kawin macam ni bunyi nye


Ayat Selepas Kahwin
Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha
Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….
Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….
Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??
Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..
Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???
Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!
TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer





dan sebab ni juga kot ade orang dah bercucu baru bercerai...apepun, dalam hidup berumah tangga kite sentiasa mendoakan kebahagiaan pasangan, walau jauh, walau bergaduh..

walau mulut kate benci, tapi hati tetap sayang..betul tak?

hargai pasangan kite, dan pandai-pandailah tunjukkan rase cinta dan sayang tu..
katakan sayang, katakan cinta, kenapa harus berubah?

 "You come to love not by finding the perfect person, but by learning to see an imperfect person perfectly."

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...