Followers

Suka tak blog ni?

Monday, October 22, 2012

Fungsi GLA

Untuk wanita, GLA Complex berperanan dalam

*Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
*Membantu meningkatkan kesuburan
*Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
*Membantu dalam menangani menopus
*Menguatkan kuku dan rambut
*Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
*Membantu menangai ekzema
*Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
*Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
*Menguatkan imuniti tubuh
*Memperlahankan proses penuaan
*Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
*Mengawal kencing manis dan darah tinggi
*Mengawal kolesterol
*Untuk fungsi saraf
paling penting ianya telah terbukti dapat kecutkan cyst!


Saturday, October 20, 2012

Vitamin C

Suke vit c?


Vitamin C pluss

PERBEZAAN SHAKLEE

Setiap vit c mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya dan pembebasan 1.5 vitamin c buah tersebut kedalam tubuh kita setiap jam. 

Setiap tablet mengandungi 120mg bioflavonoid. ia mampu meningkatkan keberkesanan vitamin c di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang infecsi bakteria dan radikal bebas.



MANFAAT UTAMA:

Membentuk kolagen
Merangsang pembentukan kolagen. Mampu meningkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

memperbaiki Simptom pendarahan - 
kurang vitamin c menyebabkan gusi berdarah,lebam kulit,kulit kering dan kulit kasar.

Peningkatan sistem imun - 
membina sel darah merah sihat.mengukuhkan sistem imun, mengurangkan alergi hidung dan kulit, asma. Juga meningkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

Memerangi kanser - 
Ia dalah satu-satunya anti oksida yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Clels untuk melawan sel-sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan. Mampu menghapus radikal bebas sebelum ia menyerang sel sel kita.


Mencantikkan kulit - 
Penganilan vitamin C setiap hari untuk kulit lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen. Pigmen penyebab utamam jreagat.


Memperbaiki imbomnia - 
Ia memperbaiki imsomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.


Mengekalkan kolestrol sihat - 
mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghindarkan arteriosclerosis, thrombus, menghalang pendarahan dalamann, hidung berdarah, pendaraham serebral dan skurvi.


Vitamin C yang memadai dari buah?

Setiap hidangan buah-buahan membekalkan sekitar 45-60mg vitamin c. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin c yang lengkapdalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Oleh yang demikian, buah tidak ranum mengandungi kandungan vitamin c yang sedikit. Kandungan vitamin c pada buah akan berkurangan kepada separuh apabila di petik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.


Untuk pesanan vitamin c Plus

Deposit untuk booking vitamin anda yang akan restok Hujung bulan 10 ni..
nape nak deposit ni kan?..Vit c Shaklee ni macam goreng pisang panas..kalah kot goreng pisang panas..baru 2 minggu restok, habis dah stok seluruh Malaysia..
jadi, jika anda mahu vit c, booking sekarang..sebelum out off stok lagi.. huhu
sms/whatsapp 019 3439341

email aeidahamrun@yahoo.com

---booking vitamin c
Kiri botol baru- new improved formula
kanan botol lama :)

Thursday, October 18, 2012

Tips menjayakan penyusuan

TIP MENJAYAKAN PENYUSUAN ANDA......

1. Kerapkan Menyusu / Mengepam
Susukan bayi sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada siang hari. Jika bayi tidur lebih daripada 3 jam, kejutkan dia untuk menyusu. Pada waktu malam pula, kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih daripada 4-5 jam. 
Perah setiap 3 jam. Jika bayi mahu menyusu ketika memerah, berhenti. Susukan dia dan kemudian sambung semula sesi pemerhan susu.
Percaya kepada konsep bekalan dan permintaan. Semakin kerap kosongkan payudara semakin banyak susu dihasilkan.
Kerapkan sesi pemerahan sekitar jam 12 tengah malam hingga 6 pagi. Ini kerana hormon prolaktin banyak dihasilkan ketika ini.


2. Jangan Tunggu Payudara Penuh
Ada sesetengah wanita suka menjadikan payudara penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan. Itu salah!
Yakinlah bahawa payudara sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan, ia akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu.
Kajian menunjukkan bahawa tahap lemak dalam susu adalah lebih tinggi apabila tempoh antara satu penyusuan dengan yang lain adalah singkat. Ini bereti, jika anda menyusukan bayi beberapa minit selepas selesai menyusukan bayi (ketika anda beranggapan payudara "kosong"), dia akan memperoleh susu tinggi kandungan lemak yang dapat membantunya menambah berat badan.


3. Minum banyak Air
Pastikan anda minum banyak air sepanjang tempoh penyusuan mahupun pemerahan susu. Anda digalakkan minum 3.1 liter air iaitu kira-kira 13 cawan setiap hari.


4. Fikir Bayi Fikir Susu
Ketika menyusu, belailah bayi. Amalan ini dikenali sebagai grooming. Langkah ini tanpa disedari merangsang penghasilan susu. Antara lain, di antara waktu penyusuan dan sejurus sebelum sesi penyusuan bayangkan bayi sedang menyusu di payudara anda. Cara ini, akan merangsang payudara untuk mengeluarkan lebih banyak susu.
Masa nak mengepam lihat ler gambar anak sambil berselawat & berzikir Ya Mattin...


5. Berdisiplin
Berdisplin ketika memerah susu. Jangan sesekali "ponteng" sesi pemerahan. Bila Hujung minggu jangan ponteng mengepam... masa hujung minggu la masa yang boleh untuk buat stok. Bagaimana? Guna tip no#6 dan no#7.


6. Tendum Pumping
Latih diri untuk menyusu dan perah susu serentak menggunakan pam payudara elektrik.


7. Teknik Marmet

Jadikan teknik Marmet sebagai amalan wajib kerana ia terbukti boleh menghasilkan lebih banyak susu. Dengan hanya menggunakan pam, cuma 60 - 70% susu boleh dikumpul tetapi dengan teknik Marmet selepas menggunakan pam, ia dapat mengoptimumkan pengumpulan susu anda sehingga 100%. So lepas pump jangan terus cuci corong. Buat perahan guna tangan. Sangat membantu. Kalo dengan menggunakan pump dpr 3.5oz sebelah payudara, buat marmet bleh tambah jadi 4-4.5oz. Walaupun nampk sikit, tapi ada beza tuh...

8. Menyusu / mengepam Lebih Lama
Jangan hadkan masa setiap kali menyusukan bayi di sebelah payudara mahupun mengepam. Biarkan dia menyusu sebelah bahagian sehingga puas sebelum menawarkannya menyusu di bahagian payudara yang lain. Ini akan memberinya peluang untuk mendapatkan susu berlemak tinggi (hindmilk). Jika anda terlalu cepat menawarkan payudara sebelah lagi, dia hanya mendapat foremilk, di mana hanya perutnya sahaja yang penuh tetapi tidak memberi kalori mencukupi untuk tumbesarannya.
Seeloknya jika anda mengepam, amik masa dlm 15-20 minit untuk sebelah payudara. Pastikan payudara benar-benar kosong selepas menyusukan bayi / selepas memerah bagi merangsang otak meghasilkan susu seterusnya. Ia dapat dipastikan dengan hanya titisan susu yang keluar.
Mengepam lebih lama juga bleh buat letdown 2-3x tau!! Tak percaya buat. Konsisten + disiplin Istiqamah is not easy, but I will do my best InsyaAllah.



9. Penyusuan Malam
Amalan menyusukan bayi di waktu malam sangat bagus kerana ia merangsang peningkatan susu. Ini kerana di waktu malam, anda berdua lebih relaks lalu membolehkan bayi menyusu lebih lama dan kerap. Penyusuan malam turut merangsang hormon prolaktin yang memainkan peranannya menghasilkan lebih banyak susu.


10. Urutan
Teknik urutan payudara yang betul akan membantu susu mengalir dengan lancar. Apatah lagi sewaktu anda mengalami bengkak susu ataupun sakit puting. Untuk itu, anda perlu menuam payudara dengan tuala yang telah direndam di dalam air suam. Anda boleh pelajari teknik mengurut menerusi www.breastfeeding.com.




credit KIM

Tuesday, October 16, 2012

B-Complex

Kenapa kebanyakan set yang di sediakan mempunyai vit b complex?
Penting ke B-Complex ni?
Hari ini saya nak tambah sikit kenyataan tentang kebaikan vit b-complex Shaklee

PERBEZAAN SHAKLEE
Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar keboleh serapan (biovaibility) yang sangat tinggi dan berkualiti. Ini kerana asid folik yang semulajadi tidak mudah di serap oleh tubuh, dan hampir 99% asid folik yang terdapat di pasaran bersifat sintetik.

- mempunyai 8 komponen penting vit b , yang menjamin keseimbangan dan keberkesanan sempurna.

MNFAAT UTAMA

  • Menukar makanan kepada tanaga -Bantu penghadaman, menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga dan mengurangkan masalah keletihan.
  • Melawan tekanan -  Memastikan kesihatan sistem saraf, meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan imsomnia.
  • Membantu tumbesaran - Menggalakkan pertumbuhan yang sihat dan normal bagi bayi dan kanak-kanak. Membina DNA dan sel baru serta mengurangkan risiko kecacatan otak atau tulang belakang
  • Rambut beruban dan gugur - membaiki masalah kulit kepala, kelumumur, rambut gugur, beruban dan mengekalkan kesihatan rambut.
  • Baik untuk mata - mengurangkan masalah keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan kualiti penglihatan, perkasakan memori dan daya pemerhatian/fokus
  • Mencegah amenia - membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi, merangsang sirkulasi darah dalam tubuh, merendahkan paras sistin untuk kesihatan kardiovaskular, merawat atau mencegah amenia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah-muntah, mabuk darat atau laut
  • Meredakah senggugut - baik untuk masalah senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit
  • Mencegah perlcche - dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis), mencegah jangkitan lidah (glossitis), nafas berbau
  • Detoksifikasi - meredakan alahan
Mengapa urin menjadi kekuningan?
in merupakan situasi normal kerana B-Kompleks merupakan vitamin larut-air dan ia mengandungi elemen kekuningan. Pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan dan tahan kekuningan akan berkurangan dari masa ke masa.

Kenapa mesti pilih Shaklee B-Complex?
bandingkan isi kandungan setiap vit B complex di pasaran - lebih kandungan pada harga yang lebih murah. :)

***b-Kompleks merangsang metabolisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu penganbilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat di galakkan.

Saturday, October 13, 2012

Vivix

Satu penemuan revolusionari dalam anti penuaan pada tahap selular

Setahun yang lalu, Shaklee ,e,perkenalkan Vivix, produk supplement revolusionari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 juta vivix telah pon di jual.

Vivix merupakan supplement anti-penuaan TERBAIK DI DUNIA yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee.

4 MEKANISMA OENUAAN PADA TAHAP SELULAR
1. KEROSAKAN DNA
2. PENGAWALAN GENETIK
3.PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH SEL-SEL
4.PENIMBUNAN PROTIN AGE

Kajian klinikal menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengewalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.

Di dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular.
  • Melindungi dan membaiki sekkukar DNA
  • Memberi impak positif pada pengawalan genetik.
  • Menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria
  • Melambatkan pembentukan protin AGE
  • Juga menolong membantu menjaga/memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, kesihatan sistem imun, kesihatan sendi, perlindungan antioksidan, peningkatan tenaga oada tahap sellular, kesihatan dan kesejahteraan.
RAMUAN
MUSCADINE GRAPE
PURPLE CARROT
ELDERBERRY (Sambucus Nigra)
POLYGONUM CUSPIDATUM

Persoalannya, pada umur berapakah kita mula aging?
dan bila kita mahu mula menjaga kesihatan badan kita?
Hubungi saya untuk pesanan dan pertanyaa. :)


Thursday, October 11, 2012

petang-petang ujan..

2 hari ni memang jadi kompius..
sebab nya baru pukul 5.30pm tapi gelap yang amat...
macam pukul 7 lebih...Alhamdulillah hujan...
sejuk jer...anak-anak pon tidur best jer kan...
tapi diri sendiri ni..ape nak buat tah jadi nya...
Huda sampai nyanyi..
rain-rain go away
come again another day..
dia memang tak suka dengan bunyi-bunyi kuat ni..
hujan pon tak suke...tutup telinga dia..
kalau pergi kedai yang pasang muzik kuat2 tu, mana boleh duduk...dia tutup telinga dia..

kompius..kadang-kadanag tu bukan kuat sangat bunyi nye..
kena la tenang kan dia, sampai kadang-kadang memang tak tahu apa nak buat, satu satunya cara, keluar la dari kedai tu..
karenah~~~~

Tuesday, October 9, 2012

Bayi susu ibu

Bayi yang menyusu dari ibu mendapat pelbagai kebaikan.
Jika ibu-ibu perlukan supplement untuk menambah susu, maklumlah susu ibu ini kadang-kadang merudum, boleh hubungi saya untuk mendapatkan set yang sesuai dengan ibu-ibu.




dengan minum air yang mencukupi, serta jadual pam bagi ibu bekerja- insyaallah, EBM penuh peti ais nnt..
bagi ibu-ibu yang berminat mahu cuba, boleh email kan kepada saya
aeidahamrun@yahoo.com
atau sms/whatsapp 019 3439341
beserta budget yang sesuai untuk ibu-ibu.


Quote comel!!

comel sangat pic ni
NOW I KNOW I GOT SUPER POWER..
nama pon supermom kan..
Supermom pon perlu supplement untuk kekal super..
kalau tak, mahu tumbang jugak...sebab susu tu kan ibarat darah yang keluar dari badan kita.
kalau jemur susu tengah panas, nanti akan bertukar warna merah seperti darah.
Alhamdulillah, Hadi dah setahun 4 bulan..masih menyusu..jap2 nak2, selak2..adei, tak kira tempat..
 nak tahu set apa yang sesuai untuk ibu yang susukan anak?

sms- 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com

Monday, October 8, 2012

Hujung minggu yang BEST!!!!!!

seronok sangat hujung minggu ni..
Sabtu..
kami 1 family jalan-jalan ke KLCC..pagi tu pergi ambil ubat Huda dulu di IJN..
dah tu, alang-alang dekat KLCC kan, jalan2 la KLCC plak..

tak de la ape sangat ek..haha..tp time spend with family is precious...

then Ahad...ha, ni hari besar la jugak..
Menghadiri Seminar TERBESAR yang pernah di adakan oleh EUPHORIA GROUP..
memang ramai sangat orang..ade 130 peserta + anak-anak pon boleh ikut serta...
jadi saya bawak la Hadi same...Huda n Hannah tak ikut, stay ngan abah dorang kat rumah..
Euphoria Group. Suami-suami tukang ambil gambar..sebab tu semua girl jer.. :D

Bergambar dengan Sifu Kak N..tq so much untuk bimbingan kak N..
Semoga 1 hari nanti berjaya macam kak N..

oh ya.. dan sesapa yang berminat nak BERNIAGA shaklee, boleh hubungi saya untuk join..
kalau nak join sebab dapat harga ahli, tak perlu lah join sebab kalau beli direct ngn saya pon dah dapat harga ahli.. :)
Usahawati, ibu, isteri, permaisuri - itulah wanita. :)
CHayok!!!

0193439341
aeidahamrun@yahoo.com


Friday, October 5, 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin


nak sertai?
1- follow blog ni
2- buat entry tajuk Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin
3- print screen follower yg ade skrg
3- Tag blogger lain



4- publish entry..

Thursday, October 4, 2012

Tanda-tanda kekurangan protein

Tanda-Tanda Tubuh Anda Kekurangan Protein
*********************************
Adakah anda mengalami simptom2 berikut :


# Kulit wajah yang kusam?
# Wajah penuh dengan tompokan bekas jerawat yang hitam?
# Bekas gigitan nyamuk yang akhirnya menjadi kudis dan meninggalkan kesan ?
# Rambut sering gugur?
# Lemah dan tidak bertenaga?

Risiko Kekurangan Protein (umumnya):

# Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
# Kidney disease (penyakit buah pinggang)
# Liver (penyakit hati)
# High Cholesterol (kolesterol tinggi)
# Low blood pressure (tekanan darah rendah)
# Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
# Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
# Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
# Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
# Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
# Poor vision (Penglihatan kurang baik)
# Irritability (Badan menggeletar)
# Fatigue (Letih lesu)
# Weakness (Lemah)
# Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
# Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
# Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan

Hanya kita yang tahu diri kita. Jika berminat nak dapatkan ESP promo bulan ni, sila hubungi


Nama : Aeidah Amrun
Email : aeidahamrun@yahoo.com
No tel : 0193439341
FB : Aeidah Amrun (aei shaklee)

Wednesday, October 3, 2012

Ketam masak lemak cili api

Ketam masak lemak cili api

1st time buat..resepi dpt dari kawan(nur haiza yamin)tq yer ajar....sebab masak ni nye en suami la..tetibe plak cakap asyik mkn ayam jer...masak la ketam ke..etc etc..so kita masak la..hehe

5 ulas bawang putih
seulas bawang merah- sederhana besar
sedikit serai -sebatang yang pendek n kecik
10 biji cili padi hijau
sedikit halia 3 hiris
yang atas ni sume blender
5 hiris lengkuas
kunyit hidup sebesar ibu jari atau serbuk pon bleh..sy guna serbuk je..
3 ekor ketam yang telah dibersihkan..
dan buang insang ke ape kat ketam tu kan..yang tu tak leh mkn..haha..den buh je sume sbb tak tau..
saya letak kentang sebab mak mertua selalu masak letak kentang.

sekotak kecil santan campo dengan 2 kotak kecil air
masukkan bahan-bahan blender tadi..masukkan kunyit..
kacau hingga agak dah menggelegak, masukkan ketam dan kentang
selalu kacau sebab tak nak berketul
lepastu biarkan hingga masak.
masukkan garam..rase..

dah siap..
yum yum..selamat menjamu selera


Tuesday, October 2, 2012

ENERGIZING SOY PROTEIN

ENERGIZING SOY PROTEIN
· Sumber terbaik daripada kacang soya
· Mengandungi protin lengkap (9 essential amino asid)
· Protin mental
· Kolesterol “0” serta rendah lemak
· PER(Protein Efficiency Ratio) yang tinggi – 2:5
untuk kegunaan seisi keluarga juga boleh...

Menurut kak N dia dah lama guna ESP ni ..berkesan untuk kurangkan migrain dia..
dan semestinya kak N guna untuk pastikan susu yang merudum jadi up balik..

Protien sangat penting dalam penghasilan sel baru. Ianya membantu mengurangkan kesan hitam (kulit mati akibat jerawat). Tompokan hitam pada kulit akibat jerawat sangat sukar dihilangkan kerana kita tidak mendapat cukup protien yang membantu dalam penghasilan sel baru. Untuk dapatkan kulit yang cantik kita perlulah mendapatkan makanan yang bersumberkan protien yang baik.


ESP mengandungi 9 asid a
mino yang tidak boleh dibuat oleh badan yang diperlukan oleh tubuh. Ianya adalah protien yang lengkap. Tidak menggunakan alkohol untuk proses pembersihan soya. Ia diproses dengan suhu yang sangat terjaga demi memastikan semua asid amino tidak rosak.


Pengambilan ESP membantu memastikan sel mendapat protien yang sempurna dan membantu melahirkan sel yang sihat dan sempurna. Apabila sel yang hidup adalah sel yang sihat, maka penyerapan vitamin dan galian adalah lebih optimum. 

bujang / mengandung / menyusu..lelaki dan perempuan semua boleh ajaa..



ESP untuk bulan OKTOBER ni ada promosi beli 6 percuma 1..

kalau peminat ESP ni bleh beli 6 terus..

kalau tak de budget, leh share ngn kawan2...

atau pon beli 1 @ 2 untuk stok sementara ade promosi..

Harga sangat2 menarik...


Energizing Soy Protein

Energizing soy protein atau ESP membantu saya dalam menambahkan susu ibu.
Alhamdulillah, sejak amalkan ESP dah hampir 2 minggu ni, dah kerap berpuasa (ganti) huhu..tetapi tidak menjejaskan susu badan saya untuk Hadi..
Malah, harini, susu saya siap menitik-nitik lagi lepas Hadi lepaskan susu..
Saya happy sangat dengan perkembangan ni.
dan payudara tidak lagi kendur yer...ESP betul-betul menganjalkan payudara.
Jika sebelum ni kurang keyakinan diri, tetapi tidak sekarang.
Saya pasti ramai ibu-ibu mengalami masalah ini.
Selain itu, parut streach mark di perut saya dah berkurangan!!!...tetapi belum hilang sepenuhnya..tak pe, kita bagi dia masa untuk bertindak...
Saya ambil beberapa vitamin tambahan untuk 2 minggu ni selain Vitalea, Vita C, untuk 2 minggu ni saya tambah ESP, Vita E comp, dan GLA..
dan mula menampakkan kesan..susu, kulit..
dan ini pula testimoni pengguna ESP yang lain 

bagi yang berminat mahu mencuba ESP, boleh hubungi saya di email aeidahamrun@yahoo.com
atau sms/whatsapp 019 3439341
jika anda berada dekat dengan branch Shaklee dan mahu mendapatkan sendiri pada harga ahli, boleh guna ID saya 882805

Monday, October 1, 2012

ESP - minum mengikut selera.. :)

Cara-cara nak minum ESP...boleh campur dengan mana-mana air kesukaan anda.
Untuk tambah susu dengan segera, bancuh pekat sikit..
tapi kene minum air kosong lebih yer..jangan kurang minum air...
  • ESP + Air suam
  • ESP+ Fresh Milk
  • ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  • ESP + SusuAnmum
  • ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  • ESP + Nesvita 3in1
  • ESP + jus twister tropicana ESP
  • ESP + Ribena
  • ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  • ESP + Milo/Horlicks
  • ESP + sirap bandung
  • ESP + Meal Shake + Aiskrim (buatan sendiri)...resipi leh check sini..http://exclusivelypumpingmother.blogspot.com/2011/01/resipi-baru-espnyum-nyumsedapp.html.
JANGAN BANCUH DENGAN AIR PANAS..TU JE PANTANG NYE.. :)

EUPHORIA PROMOTION

**************

BERITA BAIK!
**************


"Ia telah kembali dengan wajah baru! Anda mahu mengetahui apa maksud icon ini? Sila EMAIL / PM ! Jangan ketinggalan untuk mengetahui apa yang menarik dan terbaru dari kami!"
aeidahamrun@yahoo.com


Kami menyediakan beberapa jenis Euphoria set antaranya ialah 

Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.

Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu). Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

Set B1 – set B1 adalah set penyusuan namun ia mengandungi 330 biji alfalfa. 

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc. 


Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan. 

Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalami masalah kulit. Ia juga adalah set antioksidan bagi mencegah kanser serta kesihatan tubuh badan secara umumnya. Set D terdiri dari B Complex, Vita C dan Vita E. 

Set E (breastfeeding & bones) – set E terdiri dari set penyusuan bersama tambahan kalsium. Sesuai juga untuk para wanita bagi mengelakkan osteoperosis. Ostematrix (kalsium) adalah mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium. 


Set F (feminin) – lumrah bagi wanita mengalami pelbagai masalah kewanitaan. Set feminin ini boleh membantu anda mengatasi masalah seperti keputihan, sakit urat dan sendi, keradangan dan sebagainya. Set F terdiri dari Vita E dan Alfalfa. 

Set G (5 serangkai) - set untuk mereka yang bermasalah elergi, resdung, asma, gegata, ekzema dan alahan. Ia mengandungi B complex, Vita C dan Alfalfa. 

Set H (immune booster) – khas buat mereka yang mengalami masalah imuniti tubuh, misalnya kerap sakit, mereka yang menghidap asma, sering demam dan sebagainya. Nutriferon menguatkan imuniti tubuh. Set ini terdiri dari Nutriferon.

Set J1 – set ini adalah untuk mereka yang hamil trimester pertama (bulan 1-3). Terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Ostematrix. Juga dinamakan EU FOUR PACK. 


Set J2 – set kehamilan trimester kedua dan ketiga, mengandungi vitamin dan mineral seperti di atas dengan tambahan Omega Guard. 


Triple M set - set E+Energizing Soy Protein (ESP) sebagai set penyusuan optimum untuk memberikan kesihatan menyeluruh kepada ibu menyusu.

Pakej di atas disediakan untuk memudahkan anda memilih. Namun jika keperluan anda adalah berlainan, anda boleh menghubungi saya seperti di bawah.

email: aeidahamrun@yahoo.com
sms/whatsapp :019 3439341

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...