Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, January 5, 2012

Premium Beautiful Corset dan Penyusuan

Bila pakai PB ni...walaupon cam ketat, tapi tak susah untuk susukan baby..
saya nyusukan Hadi cam biase...sbb bra dia kat cup tu lembut je...
boleh selak je...macam pakai bra biase...


selesa la pakai PB ni...lagi pon saya dah biase berbengkung...
yer lah..dah 3 org anak....3 kali bersalin n berpengalaman berbengkung dalam pantang selama 40 hari..
lebih kurang 40 hari..hehe...ade mase bile rimas tu, tak nak pakai bengkung jugak...

tapi PB ni..mmg selesa..kain dia lembut dan tak bergerak2...cam bengkung biasa tu, kalo bangun duduk dalam 1 hari tu, kain pon dah longgar, pastu kalo tak turun habis bengkung nye dia naik keatas....mmg tak selesa..

oh ya...penyusuan ek...
baru 2 hari pakai PB ni..susu dah makin banyak...betul...
bila susukan Hadi kat sebelah, sebelah lagi basah plak baju nye...
serius, mmg tak pernah terjadi kecuali dalam pantang je...

maknenye susu makn banyak la kan...ALhamdulillah....rezeki Hadi....kenyang le dia...sendawa je...hehe..

Tiada alasan tuk berjaya


orang berjaya fokus kepada cara, orang gagal fokus kepada alasan.

saya setuju sangat2 pada kate2 ni..tapi untuk berjaya tidak mudah ok...tak de goyang2 kaki dan dapat duit...sume kene ade usaha..
ni di ambil dari kate2 Hanis Haizi, alasan klise...
ni jugak la alasan2 yang berlegar2 dalam otak sebelom join biz ni..


Tak ada kawan
Macam mana I nak wat business ni...kawan i cuma Laki i je dan hariz.  Business camni perlu ramai2 kawan... baru boleh berjaya... I kawen muda dari umur 21tahun, so kawan2 banyak dah takde..

Pendiam dan Pemalu
Saya hanya berkawan dengan orang yang rapat dengan saya je.. tak caya tanya sape2 yg kenal saya masa zaman uni, 1-2 je kawan seumur hidup. Jenis anti sosial tau. huhuhu tapi biznes ni kena muka tebal

Tak kerja
I tak penah kerja.... tak penah deal dengan orang... colleague pun takde neighbour pun tak kenal..

Suami Tak bagi
Suami I memang tak suka  biznes2 ni... kalau nak buat biznes kena buat franchise u... tp franchise we alls takde la plak duhets nyee... huhuh

Tak ada orang nak jaga anak
Masa jadi suri rumah kita jaga anak sendiri.... my mom jenis sibuk...my inlaws jauh takkan nak ulang alik duduk TTDI-Cheras leceh plak nak send kat nursery or tempat lain tak boleh percaya...byk kes dera

Tak pandai sangat drive dalam KL
SusaH nak travel sana sini sebab all this while memang bergantung je dekat suami... tau cuma gi KLCC dan MV je.. huhuhu

Tak pandai Cakap
Orang kata kalau nak berjaya dalam bidang ni mesti PANDAI cakap ala2 LAWYER, HAKIM, PENDAKWARAYA or PAKAR2 MOTIVASI/ PEMIDATO.. 

Tak pandai business
Sebab saya bukan datang dari business background... kalau nak wat business ni mesti kena ada PHD ke dalam marketing, or Business study... kan kan... tapi i budak ENGINEERING. Bley kaaa??

Alhamdullilah Allah tak butakan hatiku untuk membuatkan 1001 alasan.. Allah nak bagi rezeki pada hambanya pun Allah "pilih"... and I feel so lucky... dapat rezeki mencurah2 macam ni.. siapa sangka.. dulunya dianggap remeh oleh sesetengah pihak dan maybe takkan last long. 
Saya tidak memandang kekurangan diri saya dulu, but I only BELIEVE that I can succeed!

I just rely on what I have with is SOCIAL NETWORK! Tru facebook and blog!! And that has become my greatest strength ever. And I manage to conquer my fear and weaknesses.

Walaupun cuma ada 1 sahaja kelebihan , dan 1001 kekurangan... dan kekangan... tapi dengan 1 tu kita pegang betul2 dan akan lenyapkan segala kesulitan!

Rich people focus on opportunity...poor people focus on OBSTACLES. 



wanna be part of our successful team?
jangan ragu2 lagi...hubungi aei di 
019 3439341

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...