Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, November 22, 2012

Testimoni berjaya kuruskan badan

Salam...hari ini saya ingin kongsikan kejayaan ibu menurunkan berat badan dengan jaya nya 11 kg dalam masa 2 bulan...

Salam semua, hari ini saya teruja nak berkongsi pengalaman dan testimoni sendiri menurunkan berat badan menggunakan produk Omega Shaklee...Best sangat dan happy bila baju-baju kerja sebelum mengandung dulu muat dipakai semula, yang penting terasa lebih confident dan selesa bila lemak yang berlebihan dulu dah tiada lagi...terasa kembali seperti sedia kala...=) Ok jom berkongsi TIPS memilih produk slimming 

Sebelum memilih produk slimming kriteria yang saya tetapkan mestilah:

1) tidak menggangu penyusuan
2) tidak mengandungi side effect terutama kepada bayi (bayi saya pramatang & fragile)
3) mesti bermanafaat untuk saya dan bayi
4) berkesan dan menurunkan berat dengan selamat 
5) tak perlu berlapar/ berdiet sehingga kualiti susu terjejas
6) bukan sahaja fokus pada menurunkan berat badan tetapi juga bentuk badan yang ideal
7) dapat menganjalkan bahagian badan yang menggeleber perut, paha, payudara & lengan

Jadi saya telah memilih Set Slim Fit Shape dari Mommies Mate. Jom kita tengok apa yang ada dalam set ni:

Omega - berfungsi untuk pembakaran lemak yang lebih cepat
Herblax - mengangkut lemak-lemak yang dipecahkan keluar dari badan
ESP-menganjalkan tubuh badan dan sebagai milk booster untuk meningkatkan penghasilan susu dengan lebih cepat

Ramai juga yang bertanya kenapa saya memilih Omega bukan Lecithin untuk pembakaran lemak. Jawapannya mudah sahaja, Omega sangat membantu dalam perkembangan otak dan IQ bayi. DHA dan EPA yang tidak boleh dihasilkan oleh badan kita perlu diambil melalui supplemen untuk meningkatkan kualiti susu ibuuntuk si manja saya. Tambahan pula baby saya pramatang dan memerlukan nutrisi yang lebih agar perkembangannya sihat dan baik. Alhamdulillah Muhammad Naill memang cepat belajar, ajar sekali je terus faham walaupun Naill baru 7 bulan.

Jom  tengok perubahan saya:


Macam tak percaya kan turun 11 kg selepas 2 botol penggunaan Omega, setengah botol Herblax dan 11/2 canister ESP dalam masa lebih kurang 2 bulan. Mesti ramai yang tertanya-tanya saya berdiet ke? Tak makan? 

Anda silap, saya masih mengambil meal kegemaran saya dengan wajib sarapan, makan tengah hari dan makan malam. Tetapi perkara penting yang saya titik beratkan adalah portion makanan dan pengambilan air kosong yang bersukat. Untuk portion makanan, nasi yang diambil sekadar cukup untuk makan sahaja, janganlah ambil berlebihan bila lauk sedap, ambil sekadar dan bukan sedikit, maklumlah nasi merupakan milk booster terbaik untuk ibu-ibu menyusu. Amalkan juga senaman yang tidak membebankan anda, mengemas rumah, mengemop, berjalan-jalan di dalam ofis atau saya sendiri berenang 2 jam seminggu. Keadaan lutut saya yang pernah mengalami kecederaan menghadkan saya untuk bersukan lasak tetapi pastinya tidak menghalang saya untuk menurunkan berat badan.. 
credit -mommies mate

itu dia testimoni dari mommies mate...
Pengambilan Omega juga boleh membantu dalam menurunkan berat badan dan memerlukan air kosong yang lebih banyak kerana Omega bersifat panas, kalau kurang pengambilan air, boleh menyebabkan kita demam.

jadi jika anda mencari produk untuk menurunkan berat tetapi mahu yang selamat untuk ibu menyusu, ini adalah salah satu produk yang sesuai.

hubungi saya di
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
untuk konsultasi dan harga istimewa
dapatkan pada harga ahli di branch menggunakan ID 882805 dan konsultasi dari saya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...