Followers

Suka tak blog ni?

Friday, January 25, 2013

Impian saya

Impian saya untuk berjaya.
Berjaya bagi saya ialah saya mampu jaga anak-anak saya.
Berjaya ialah apabila saya mampu uruskan semua untuk suami saya.
Alhamdulillah  dua impian saya ini tercapai. Saya suri rumah yang menjaga 3 anak saya sendiri. Berhenti kerja sejak mengandungkan anak sulung saya Huda. Ada juga mak saya minta nak tolong jagakan anak saya, tetapi saya tak sanggup nak berpisah dengan anak, biarlah susah, penat, tapi saya yang jaga mereka. Walaupun suami saya jenis suka berdikari, tak perlukan saya untuk gosok baju dia pun, dia boleh buat sendiri, tetapi, puas hati bila dapat tengok suami pakai baju yang saya gosokkan sebab, saya gosok lagi elok. hehe..buatkan air, sendukkan nasi, semua lah.

Sekarang, makna berjaya bagi saya lebih besar. Dan untuk berjaya kini saya nak lebih dari apa yang saya dah ada.
berjaya dari segi kewangan- bebas hutang ( PTPTN la tuu), tidak bergantung sepenuhnya pada suami, mampu sara anak-anak jika sesuatu terjadi. Berzakat, menderma tanpa kekangan kewangan.

Lagi saya nak sihat, dan awet muda.penting tu seorang wanita tuk sentiasa awet muda kan?
Lagi-lagi bila suami kecik molek, sama umur..saya tak nak la orang kata saya kakak dia. hehe..
Siapa kita 20 tahun akan datang, kita tentukan dengan pemakanan kita harini.

Sekarang sudah 6 bulan saya menyertai Shaklee. Shaklee menyediakan peluang untuk menjana pendapatan dari rumah untuk semua. Jadi saya mengambil kesempatan ini untuk berusaha menjana pendapatan impian saya.
Yang best nye bisnes Shaklee ni saya tak perlu keluar, beli stok, balik, pos barang. Semua boleh dibuat secara online. Dunia online yang tiada batasan ni membuat bisnes sangat mudah. jadi tiada apa yang mustahil.
dari seorang surirumah, tiada kawan, jiran pun tak kenal, saya boleh berniaga tanpa perlu bergantung dengan kenalan yang terhad.
Sekarang, dengan berada dirumah, menjaga anak-anak, masih boleh menjana pendapatan. Saya yakin saya boleh dan begitu juga anda. Hanya kita bertangjawab dengan masa depan kita dan hanya kita boleh merubahnya dengan izin Allah.
Anda pula bagaimana? apa impian anda?

Jika mahu sertai saya boleh hubungi saya di 019 3439341, atau email aeidahamrun@yahoo.com
Add saya di Facebook Aeidah Amrun , boleh juga menambah kenalan.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...