Followers

Suka tak blog ni?

Friday, February 22, 2013

Tambahan supplement untuk kanak-kanak

Supplement sebagai makanan tambahan lain untuk kanak-kanak selain Mealshake.
Supplement Mealshake yang saya cerita haritu ada kat sini. klik sini k ada sekali testimoni ibu-ibu yang dah amalkan MealShake untuk kesihatan anak-anak dorang. tuk demam, kurang selera makan..boleh ambil mealshake.

selain itu boleh amalkan omega untuk kanak-kanak. Omega guard ni boleh ambil dari umur setahun.
setahun tu tak perlu hari-hari.

Anak saya pun sekarang saya amalkan omega seminggu sekali je. tak perlu hari-hari. Hadi pula dapat khasiat omega dari susu badan. Saya sendiri memang amalkan omega ni hari-hari. untuk penjagaan berat, terutama lepas makan banyak. telan omega dan herblax.

nak story supplement untuk kanak-kanak, tapi cerita pasal diri sendiri..hehe..sori.

ok, kembali omega untuk kanak-kanak. Untuk pelajar, memang bagus, omega ni menguatkan daya ingatan, membantu sel-sel otak berhubung dengan lebih baik, membantu pelajar memberi tumpuan dan fokus ketika proses pembelajaran. Omega mengandui DHA. dan omega guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik ok..

Lagi omega bagus untuk mengelakkan selsema. kalau anak kita senang dapat selsema sebab sejuk, main air, bagi omega ni dulu sebelum berendam dalam air untuk elakkan selsema. Omega bagus untuk mengatasi asma. sebab omega ni panas. kalau anak tak tahan sejuk dada dan menyebabkan asma,bagus untuk bagi asma. bukan anak-anak je, untuk dewasa juga.
Omega juga untuk masalah alergik, resdung.

dan juga untuk kanak-kanak sesuai umur 4 tahun keatas ialah vit c chewable 100mg. ini boleh diamalkan setiap hari untuk mengekalkan kesihatan.

ok, itu sahaja perkongsian saya untuk hari ini. bak kata orang, mencegah lebih baik dari merawat. Semuanya dengan izinNya.

Jika anda nak dapatkan suppelement ni, boleh hubungi saya
aei
019 3439341 sms/whatsapp
email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805

semoga semua sihat sejahtera dan diberkati Allah selalu..amin. :)

Monday, February 18, 2013

hujung minggu banyak makan

betul tak kalau hujung minggu jer makan macam-macam?...
kalau musim orang kahwin, lagi la pula..macam-macam makannya...yang best tu kat kenduri kahwin, makan kari/ rendang daging...pergghhh memang sedap...saya memang suka sangat tu..
daging kan ambil masa skit nak hadam kan?...jadi kalau satu hari sampai 3 tempat jemputan kenduri macam mana?..
ha..banyaknye lah makan...
kalau pergi perut kempis, balik perut dah macam mengandung 5 bulan...huhu
memang tak selesa la lepas makan banyak-banyak tu.
tetapi saya amalkan omega dan herblax pada malam selepas makan banyak tu..
esoknya pelawasan hebat berlaku.. terus perut kempis kembali..suke sangat.
ok, kalau anda juga macam saya, suka pastikan perut kempis sentiasa, boleh la mencuba omega dan herblax.
bulan ni pula promosi omega, memang terbaik.

hubungi saya aei  k 019 3439341 sms/whatsapp


Sunday, February 17, 2013

Untuk pesakit gout

pesakit gout bagus untuk mengamalkan alfafa, omega dan PD
Alfalfa dikatakan mengandungi tahap purines yang tinggi yang boleh membantu mengurangkan penghasilan asid urik dalam badan.

Performance drink - pesakit gout memerlukan air yang banyak. kekurangan air menyebabkan kadai konsentrasi asid urik dalam darah menjadi tinggi. Performance drink mengekalkan keseimbangan bendalir dalam badan.

Omega guard mengurangkan keradangan sendi.

kebanyakkan pesakit gout ni lelaki kan?...walaubaimanapun wanita juga ada yang menghidap gout dan lebih berisiko menghidap gout selepas menapous.

boleh la belikan set ini untuk ibu bapa yang menghidap sakit gout. redakan kesakitan mereka.

hubungi aei 019 3439341

Friday, February 15, 2013

Work at home mom (WAHM)

ok, sebagai ibu, dapat bekerja dari rumah sambil menjana pendapatan yang lumayan adalah impian semua.
Dapat luangkan masa dengan keluarga dan sentiasa ada untuk anak-anak tanpa kekangan satu cita-cita ibu terutamanya. Bapa pun macam tu juga kan?

Sebelum ni saya perkenalkan diri sebagai surirumah dan tidak bekerja, tapi selepas ni saya akan kenalkan diri saya sebagai surirumah yang bekerja. ada bisnes jual vitamin. :D .dah lama buat bisnes pun masih kata diri tak bekerja??? ya saya la camtu, kenapa saya macam tu? tak yakin dengan diri sendiri kot. tetapi lepas ni, tidak lagi..
ya, saya jana pendapatan saya dari rumah sambil menjaga anak.

Ramai dah juga ibu bekerja yang dah meletakkan jawatan dan buat bisnes ni fulltime. dan pendapatan pun Alhamdulillah..

saya buat bisnes online, tapi memang ada pelanggan saya yang datang ambil vitamin direct dari saya di rumah, yang minta cod pun ada.

Kawan saya tidak la ramai, network pun tak la luas, tapi dunia online mana ada batasan. tidak ada halangan. tidak ada alasan. yang penting dapat online.

saya juga mengalu-alukan ibu-ibu bekerja atau pun suri rumah sepenuh masa yang mahu menjana pendapatan dari rumah untuk sertai saya. Kenapa join Shaklee? sebab bisnes ni boleh buat 100% dari rumah, tidak perlu keluar langsung. order boleh buat online, penghantaran di uruskan. tunggu bonus je.
Keahlian seumur hidup.

walaubagaimanapun, kebanyakkan yang join ni dah merasai sendiri kehebatan shaklee, seperti set penyusuan, set berpantang, set hamil. sebab dah rasa tu yang buat member jatuh hati dengan shaklee.

kenapa join dengan saya?. group shaklee kami sentiasa ada kelas. ada group support, ada customer group berkongsi pengalaman..best kan?..

saya pun dari zero..to heroin..hehe :)


Wednesday, February 13, 2013

Lepas rindu kat kampung

Selamat balik kampung tuk cuti Chinese new year...memanglag saya tak sambut CNY ni..hehe
balik kampung la sebab cuti kan lama...4 hari..huhu..
sekejap je tu, tapi jadilah...dah lama juga tak balik kampung kan...bulan 11 tahun lepas..
Jem yang amat hari sabtu masa nak balik tu..ops, lupa, kampung saya di Kelantan..Melor...
mcam biasalah, kalau cutikan semua nak balik kampung...tempuh je lah jem yang amat tu...
Keluar rumah pukul 8 pagi, sampai pukul 7.30 malam..ha..
Sampai rumah, makan, borak-borak dengan ma..semua ada kat rumah kecuali adik kat Johor sorang tak balik kampung sebab wife preggy...awal-awal takut nak jalan jauh...
oh, tak ada pic la entry ni..sibuk bercuti..hehe..takde masa snap pic..hehe..
Kenduri banyak tempat jugak lah...sedap je makan gulai daging..yum yumm..
tak risau nak makan banyak pun sebab ada Herblax...jadi lepas makan banyak-banyak kat kenduri, malam kita makan omega dan Herblax...esok semua selamat dibuang..hehe...perut pun tak buncit...

Ma ngn ayah pun semua sihat Alhamdulillah...
Ma pun cakap ayah makin sihat, muka pun merah...vitamin yang pernah beli dulu tuk ayah pun ada lagi sikit..
beberapa biji je lagi..ayah makan masa ingat jer. tapi Alhamdulillah...ma cakap banyak kali ayah sihat..hehe
sebab sebelum ni dia memang tak larat je..tidur...
Tambah Omega Guard pula sekarang.
harap kebas-kebas kaki dan tangan ayah kurang pula..

Monday, February 4, 2013

Kebaikan Omega guard

Februari adalah bulan promosi Omega Guard.
Beli 6 percuma 1.
Untuk lebih lanjut, hubungi saya direct k mengenai harga promosi.

Omega guard sesuai untuk

  • Ibu hamil -
    • Omega membantu perkembangan otak bayi
    • Mengurangkan risiko kelahiran bayi pramatang
    • Mengurangkan risiko gila meroyan
    • Membantu mengawal berat badan naik 
  • ibu menyusu
    • Khasiat omega guard dapat disalurkan kepada bayi yang disusu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan danperkembangan otak anak
    • Omega membantu mebakar lemak atau membuang kolestrol jahat tanpa menjejaskan penyusuan bayi.
  • Masalah berat badan berlebihan
    • Omega membantu meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan
  • Pesakit gout - mengelakkan inflamasi pada sendi dan supaya ia tidak membesar
  • Mengurangkan risiko kanser prostat, payudara dan usus
  • Menjaga kesihatan jantung dan mengawal tekanan darah tinggi
  • Omega Guard mengawal athma, mengurangkan alergik, resdung, gegata, eczema.
  • Omega guard juga bagus untuk anak yang selalu mendapat selsema, batuk kerana sejuk. Bagus beri anak makan sebelum mereka mandi kolam untuk elakkan selsema

Untuk pesanan dan konsultasi, 
hubungi aei
019 3439341
atau email
aeidahamrun@yahoo.com

Jangan lepaskan pelunag rebut harga promosi Omega. 
Saya pun mengamalkannya untuk anak saya. nak anak bijak lah tu..kene cuba, hasilnya kita tengok lah nanti.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...