Followers

Suka tak blog ni?

Friday, March 29, 2013

Testimoni pengguna Vitamin E

 Hari ini saya ingin kongsikan pengalaman seorang pengamal vitamin E kompleks.
Vitamin E ada dalam set untuk kulit cantik, set untuk kesuburan lelaki dan wanita.
Vitamin E manfaat utama:

  • Melindungi jantung
  • Meningkatkan kemampuan reproduktif
  • Anti -penuan - melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, parut, jerawat dan bintik penuaan.
  • Anti-Oksida yang kuat - melawan kanser, mengukuhkan imun sistem, menghalang atau melambatkan pertumbuhan tumor
  • Meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga (vitamin cinta)
  • Memperbaiki arthtitis - merawat bahu kejang, pening, buasir, sakit sendi
  • Menghalang keguguran ( atas nasihat doktor baru boleh ambil)
  • Memperbaiki parut

Assalam..saya ingin berkongsi sedikit pengalaman. Hampir sebulan saya mengamalkan pengambilan vitamin e kompleks, lubang parut jerawat di muka saya semakin kurang. Saya fikir jika menambah vitamin c, vitamin b kompleks, esp.....tentu kesannya akan lebih mengembirakan. Tq Shaklee
Pengalaman saya sendiri selepas mengamalkan set untuk kulit yang mengandungi vitamin E, vitamin c dan vitamin B complex - saya memang dapat rasa perubahan pada kulit. Bila pegang-pegang tu rasa halus lembut. Sangat berbeza dengan sebelum mengamalkan set ni. Sebelum ni saya pun ada masalah kulit seperti biji-biji jerawat, tapi bukan jerawat di beberapa bahagian badan, tetapi sekarang, masalah tu hilang sepenuhnya. Alhamdulillah.
Jadi jika anda pun ingin mendapatkan set ni, boleh hubungi saya aei sms/whatsapp 019 3439341
ID Shaklee 882805

Wednesday, March 27, 2013

WW- Ganjaran bagi mereka yang berselawat

"Barang siapa berselawat ke atasku satu selawat, nescaya Allah akan membalasnya dengan sepuluh selawat, mengangkat kedudukannya sepuluh darjat, mencatat baginya sepuluh kebajikan dan menggugurkan daripadanya sepuluh kejahatan."

Monday, March 25, 2013

Jana pendapatan dengan Shaklee

Alhamdulillah..setiap 20 atau 21 haribulan, mesti sampai cek dari Shaklee.
Dapat bonus!...hehe
ni yang best buat bisnes, kerja sendiri, masa sendiri, dapat bonus,dapat luang masa dengan jaga anak-anak.
Saya pasti kebanyakan ibu-ibu bekerjaya, teringin sangat nak bekerja dari rumah, sambil jaga anak-anak.
Kalau minat berniaga, boleh la buat bisnes Shaklee ni.
Semua dihujung jari.
Online jer.
Untuk yang berminat nak sertai kumpulan kami berbisnes Shaklee. Bulan April ni kita ada buat kelas khas beginner. Kalau Anda serius nak jana income, jom sertai kelas ni. untuk 30 pax je tau. Exclusive. Sharing dan kelas akan diajar oleh Master Norita. Pendapatan 6 angka dah dengan Shaklee ni. Best kan?.
Sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya
aei - sms/whatsapp 0193439341
email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805

Wednesday, March 20, 2013

keperluan ibu mengandung

Sejak di awal kehamilan,sebaiknya bakal ibu menjaga kualiti dan kuantiti makanan yang diambil.janin yang sedang membesar mengambil semua zat makanan yang diperlukan daripada ibunya tanpa mengambil kira diet ibu.

maksudnya jika diet ibu kekurangan zat tertentu seperti kalsium,ia tidak menjadi masalah kepada janin kerana dengan mudah dapat mengambil kalsium daripada simpanan tulang dan gigi ibunya. 

Justeru,wanita hamil memerlukan diet yang seimbang,lengkap dengan protein,buah-buahan,sayur-sayuran,bijirin tulen dan gula serta lemak yang sedikit. wanita hamil juga boleh mengatur keperluan jadual pemakanan anda sewaktu hamil berdasarkan konsep pyramid makanan.

menurut konsep pyramid makanan,semakin ke bawah semakin besar keperluan yang anda harus penuhi setiap hari.keperluan zat-zat pada setiap peringkat kehamilan adalah berbeza-beza kerana ada zat yang amat diperlukan oleh janin secara optimum pada usia tertentu.

PERINGKAT KE-1
Peringkat awal bagi pembentukan organ janin (system saraf,otak,jaringan,otot dan sel-sel darah) dan pembentukan plasenta. Jadi,selain memerlukan makanan yang seimbang, jangan abaikan keperluan tubuh anda yang memerlukan protein,asid folik,zink dan zat besi. Perlu diketahui,selain zat besi,hati juga mengandungi vitamin A yang tinggi,ini boleh menyebabkan kesan sampingan kepada bayi dan mungkin akan menyebabkan bayi yang lahir cacat. Oleh itu,elakkan memakan hati khususnya di peringkat ini.

PERINGKAT KE-2
Masa pertumbuhan janin dan plasenta,serta pertambahan volume darah.jangan lupa pengambilan protein,kalsium dan zat besi mestilah mengcukupi.

PERINGKAT KE-3
Masa untuk mengoptimumkan pertumbuhan otak janin,perlu bersiap sedia untuk persalinan dan menyusukan bayi.sekarang tubuh anda perlu cukup zat besi,kalsium,vitamin B6,dan asam lemak omega-3 (misalnya dari salmon dan tuna).

Keperluan zat-zat dan mineral bagi wanita hamil adalah seperti berikut:-

Kalori(Tenaga)
Diperlukan untuk pertumbuhan janin,metabolisme (akibat perubahan dalam tubuh anda) serta cadangan protein.jadi kalori biasanya boleh didapati daripada bahan makanan yang mengandung karbohidrat,protein dan lemak.Tetapi tenaga yang dihasilkan dari lemak lebih banyak dari karbohidrat. Rata-rata lemak menghasilkan tenaga sebesar 9 kcal per gram.

Karbohidrat

Adalah sumber tenaga. Tubuh memang memerlukan “bahan bakar” atau tenaga untuk melakukan aktiviti seharian. Sumber karbohidrat adalah beras yang tidak digiling (di hancurkan),mee,roti,kentang,gula dan sebagainya.

Protein

Berfungsi untuk memelihara sel,menghasilkan haemoglobin,membentuk kekebalan tubuh,mengoptimakan perkembangan otak janin,menyiapkan produksi Air Susu Ibu (ASI) dan sebagainya. Protein biasa didapati dari produk haiwan (daging,ikan,telur,susu,keju dan hasil laut) dan produk tumbuh-tumbuhan (kacangkacangan, biji-bijian,tempe,tahu,oncom dan lain-lainnya. Jika ingin lengkap gabungkan saja protein dari haiwan dan tumbuh-tumbuhan.

Lemak

Seringkali menjadi cemuhan, bahkan dimusuhi. Meski pun begitu, anda tetap perlu memperolehinya,sekadar mengcukupinya saja. Lemak adalah sumber kalori terbanyak, pelarut vitamin (A,D,E dan K), pembekal tenaga tambahan, membantu perkembangan system saraf janin dan sebagainya. Di mana ia boleh diperolehi? Mentega,minyak sayur,ikan,susu,keju,daging,telur,kekacang dan lain-lain.

Vitamin

Meski pun di perolehi dalam kuantiti yang kecil,vitamin berperanan penting dalam menjaga kelancaran proses metabolisme tubuh dan fungsi organ tubuh. Apakah jenis-jenis vitamin yang diperlukan?

1.Vitamin A
Di perlukan untuk pertumbuhan sel,mencegah terjadinya penyakit keturunan,pertumbuhan tulang,menjaga fungsi Rahim dan sebagainya. Vitamin A ada pada buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna hijau atau kuning.mentega,susu,kuning telur dan lainnya.

2. Vitamin B 
Terbahagi kepada beberapa vitamin, seperi B1 (tiamin),B2 (riboflavin),B3 (niasin),B6 (piridoksin),B12 (kobalamin) dan sebagainya. Tugas vitamin B cukup banyak juga,seperti untuk metabolisme karbohidrat,metabolisme protein,menjaga fungsi sel dan jaringan, pembentukan sel darah merah,pertumbuhan janin dan sebagainya. Makanan apa yang kaya vitamin ini? Daging, telur,susu,keju,kacang-kacangan,biji-bijian,padi-padian,bayam,tomato,pisang,avocado,beras merah dan lain-lain lagi

3.Vitamin C
Diperlukan untuk penyerapan zat besi,memperbaiki jaringan yang rosak,pembentukan tulang, meningkatkan daya tahan tubuh, sebagai jaringan penghubung antara sel, dan sebagainya. Jadi vitamin C selalunya diperoleh dari jeruk,cabai,tomato,nenas dan sebagainya.

4.Vitamin D
Penting untuk pembentukan tulang dan gigi serta membantu tubuh dalam menyerap kalsium dan fosforus. Dari mana boleh diperolehi? Susu,kuning telur,mentega,ikan dan banyak lagi.

5.Vitamin E
Banyak juga manfaatnya, iaitu mencegah kerosakan enzim dan sel sebagai antioksidan, mencegah terjadinya keguguran dan lain-lain. Terdapat pada kacang soya,jagung,ikan,telur dan sebagainya.

6.Vitamin K
Penting untuk mencegah pendarahan setelah bersalin. Anda dapat perolehi dari sayuran hijau,gandum,buah-buahan,telur,susu dan lain-lain.

MINERAL

1.Fosforus (P)
Untuk pembentukan tulang dan gigi janin,memperbaiki jaringan, meningkatkan metabolisme fosforus anda dan sebagainya. Banyak di dapati pada daging, ikan,telur,susu,keju dan lain-lain.

2.Iodin (I)
Penting untuk metabolisme,kesihatan janin kelak dan produksi hormone tiroksin (mengatur pertumbuhan). Sumber mineral ini adalah hasil laut, ganggang laut dan garam beriodin.

3.Kalsium (Ca)
Berperanan dalam pembentukan tulang dan gigi janin, pembekuan darah, meningkatkan metabolisme kalsium dan sebagainya. Biasanya anda boleh dapati dari susu (sumber terbaik), keju,aiskrim,rumput laut, roti,ikan yang tulangnya boleh dimakan (sardine) dan lain-lain.

4. magnesium (Mg)
Diperlukan untuk metabolisme protein dan karbohidrat, mengaktifkan enzim,fungsi saraf dan otot dan sebagainya.ada pada biji-bijian,kekacang dan lain-lain.

5. Zink (Zn)
Untuk mengoptimakan perkembangan otak mencegah terjadinya kelainan bawaan, mencegah anemia, mencegah terjadinya keguguran dan sebagainya. Sumbernya? Hasil laut (terutamanya ikan yang berlemak tinggi), daging,telur,popcorn dan sebagainya.

6. zat besi (Fe)
Diperlukan untuk pembentukan haemoglobin,cadangan zat besi janin dan sebagainya. Biasa diperoleh dari daging berwarna merah, bayam,kangkung dan kekacang.

Monday, March 18, 2013

Percutian ke Cameron



Alhamdulillah..dah tambah lagi 1 tahun..makin meningkat umur, harap semakin berjaya, semakin matang, bijak, muda.. :P

Hadiah sempena harijadi tahun ni, encik suami bawa jalan-jalan ke Cameron Highland..
Best juga tempat ni. Stay di Brinchang, Jasmine Hotel. Harga ok la, berpatutan la kot..RM148 tuk family deluxe.. 2 queen size bed..

Lama dah tak pegi cameron ni. masa form 5 dulu..ikut romongan sekolah..memang dah banyak berubah..tak ingat pun dulu stay kat mana..

ok lah, jom kita tengok gambar..

sesampai je kat cameron tu, lom masa check in lagi, so kita jalan ke Big Red Strawberry..
kat sini kita makan-makan skit, ada aiskrim, yogurt, kek, salad...ni yang saya makan lah..ada macam-macam lagi...to be honest, strawberry dia masam..huhu...tapi ak tahu lah, masa tak sesuai ke..
salad memang best, kek pon best..

kemudian, check in, rehat-rehat badan jap..baring-baring..makan roti krim, keluar jalan-jalan lagi..


next stop kita buterfluy park..kat sini ada beberapa taman rama-rama sebenarnya..sebelah menyebelah..addmittion fee dewasa rm5, kanak-kanak rm3 ke rm4, lupa..huhu
banyak juga buttterfly..boleh la kan..ada binatang seperti kumbang, ular, chipmunk..
budak-budak ni suka dapat tengok binatang, Hadi plak geli geleman..hehe..

kemudian, Boh sungai palas..
boleh tahan juga nak panjat naik atas kat tempat minum tu...sebenarnya boleh naik atas dengan kereta, tapi signbord kata tak boleh, jadi kami tak naik, tengah kami penat-penat mendaki, ada je kereta naik atas..huhu..tak ape lah..kami menikmati je pemandangan tu..huhu..
dah naik atas ada kedai minum, teh pelbagai perisa, dan kuih-kuih macam pai, puff macam-macam perisa..
pukul5 petang dia tutup, jadi jangan datang lambat.

 dah habis minum, anak-anak pun dah mengantuk penat panjat bukit, kita balik, otw balik dari boh tea centre sungai palas ke hotel kami, singgah pasar malam brinchang...
kat pasar malam tak ada picture.
ada banyak jual cenderahati, magnet, baju, topi, baju sejuk, madu, strawberry pun banyak, dorang jual rm10 3 bekas..tapi kami tak beli..beli awal-awal pun nanti sok masam dulu dalam kereta. tapi tu harga agak mahal tau..
kami beli nasi lauk ayam..sume dah sejuk, terdedah je kan..lepas tu beli jagung bakar yang orang dok rekemen sangat tu..den dapat yang tuo..huhu..tak best langsung..tak patut...beli sayur celup goreng..berminyak sakan..muak nak makan..sudahnya tak habis..huhu..tak banyak makanan sangat lah..

balik hotel, makan, mandi, tidur...esok bangun pagi-pagi, check out terus, dah ke kea farm..
beli buah, sayur, bunga..datang pagi bagus..barang fresh lagi...ni strawberry lom pack lagi..dapat 4 packet rm10...siap mintak try dulu..hehe..manis..
beli buah jambu epal..beli coklat..tapi cklat tak sedap...baik jangan beli..kene hang hapak memang buang je.membazir..


kami di Rose Centre lepas shopping..
addmittion kat sini pon dewasa RM5, kanak-kanak rm3..
alang-alang dah sampai Cameron, rugi plak tak masuk kan, jadi masuk je lah..
dapat tengok bunga ros punya lah banyak kembang besar-besar..
\


then, nak balik tu, ada banyak lagi tempat macam SCorner, jual strawberry, tapi malas dah nak singgah terus je jalan sampai Cactus Point, ramai juga stop sini sebab beli kaktus, beli bunga...
saya beli bonzai..nak beli bunga takut mati plak..
cactus pun malas nak jaga..huhu..
turun nak balik, lalu Tanah Rata, singgah taman Agro Al mashoor, memang sedap aiskrim homemade dia...beli jgak strawberry celup coklat...masam..huhu..makan-makan dalam kereta, anak-anak dah tidur, jadi dorang tak turun..beli madu, jem, ok la..
jalan lagi lalu Cameron Valley, tapi malas nak singgah, sebab anak-anak tidur, ramai orang, jadi terus je balik..
tak menyesal..huhu
peningnya naik turun Cameron, mungkin dalam masa 10 tahun lagi baru pegi balik...hahaha..tunggu anak besar pula..
otw balik lajak terus ke seremban pula..haha..makan-makan umah abang ipar nak pergi kenduri..Alhamdulillah..kenyang..balik rumah sampai pukul9..
penat, tapi best...
terima kasih en suami sponser percutian..otw balik tu dah tanya nak pegi mana lagi.. :)


Tuesday, March 12, 2013

testimoni pengamal ostematrix


Saya nak share testimoni pengamal ostematrix...
memang best..saya pon amalkan ostematrix ni...sebelum tidur, makan ni dulu..
mesti lena je tidur..berkualiti.
selain itu ostematrix ni ada banyak lagi kebaikan seperti membantu menstabilkan tekanan darah.
jom baca pengalaman dorang

Faha Wan sy amalkan bcomplex n oste...mmg jarang kne migrain skg ni...dl mmg trk la mgrain sy..hubby lak sy bg bcomplex n oste sbb die cepat penat...alhamdulillah sgt berkesan...skrg ni kalau hbs je, hubby ajak p shaklee beli bcomplex n oste lg...hubby siap ckp terasa segar n ringan je bdn...die suka...sy lg la hepi...heheheh...
February 5 at 3:55pm · Unlike · 7


Suaida Binti Mohamad
sharing : setahun setengah yg lalu...sewaktu di dalam pantang melahirkan afini.. sukarnye nk berpijak di lantai tanpa berstokin kerana sakit tumit kmgkinn lntai yg sejuk.. dan demand yg tinggi krn xboleh baring di atas toto nk kena tilam yg empuk. Namun setelah makan Ostematrix (1st time kenal shaklee) sy xperasan yg sy bjln tnpa stokin dan boleh baring dpn tv hanya beralaskan tikar buluh. sakit ngilu tiada sakit pinggang pun hilang. Terima kasih ya Allah, kerana temukan aku dgn penawar sakitku yg ku makan sehingga sekarang.

Masleza Kasim
Perkongsian info

saya mengalami sakit pinggang kronik selepas pembedhan melahirkan ank yg ke 3 n sejak sya mengamalkan vitamin b complex + ostematrix, sya dh x mengalami skit pinggang lg...syukur alhamdulillah...dan yg best doktor sndiri mengesyorkan sb katanya vitamin b complex adalah vitamin saraf.....

Intan Azlin
Testimoni sendiri: Masa peknen kan syaza,esp dan ostematrix antra supplemen yg saya ambil..masa peknen mmg saya selalu alami sakit belakang masa nak tidor dan masa bangun tido....tapi lepas saya amalkan ostematrix saya dah xsakit belakang mahupun sengal2 badan...dlm masa 2hari sudah nmpk perubahan yg positif....dan yang paling saya xsangka saya masih mampu dukung shaura (anak sulung saya) yg beratnya 11kg naik tangga sampai tingkat 4 sedangkan masatu saya tgah peknen 8bulan..
(rumah kami tingkat 4 tau..xde lif..sob sob)..huhu...ramai kawan2 tegur" kuatnyer kau dukung shaura naik atas tgah peknen lak tu...mesti senang nak bersalin nanti"....alhamdullilah saya mmg di permudahkan masa bersalinkan syaza..

* Bagi saya semua ibu2 yg mengandung wajib ambil supplemen sbb ia sgt penting untuk ibu dan anak ...dan saya masih teruskan mengambil ostematrix n esp masa dlm pantang (saya ambil set berpantang lengkap)...alhamdullilah susu pun meriah sgat2...sekali pam boleh dapat smpai 10oz skrg ni..stok susu pun dah lebih dr 100botol,(nanti saya update ya)dan yg paling best sekali berat badan pun makin menyusut....

Nor Slimdiet II
Sj nk berkongsi cerita n testimoni sy sendiri selepas mengambil produk shaklee semasa berpantang sehingga skrg.

ESP
- susu jadi pekat
- breast cpt penuh
- rasa sgt sedap 

Ostematrix
- xletih wpun selalu berjaga mlm mnyusukn ank
- bangun pagi sgt cergas sampai terlupa nk rehat bila dh bt keje rmh
- gigi dh xsakit lg
- yg menakjubkan kaki ank sy yg sbln lbh sgt kuat sbb dia asyik nk bdiri jer bila kita angkt dia. sy rasa mgkin sbb ostematrix sbb 2 org ank sy sblm ni xmcm tu.

alfalfa
- susu sgt2 byk
- baju selalu basah klu lambat pam atau mnyusu ank
- Baby selalu tercungap2 sbb ssu laju sgt smpai muka dia habis kna susu klu dia lps sbb xsempat nk hisap. :)
- mkn alfalfa slps mkn mlm dh cukup utk keperluan bby keesokan hari. so, sy xprlu nk mkn 3x sehari alfalfa. Sgt jimat.

Vit c
- sejak ambik vit c, alhamdulillah blm pnh kna selsema lg.

Alhamdulillah, sehingga ke hari ini sy blm bg lg susu formula pd ank sy yg berumur 2 bln... sbb 2 org ank sy sblm ni dh bg susu formula masa dlm pantang lg sbb susu xbyk.. syukur sgt2... Allah murahkn rezeki ank sy kali ini..

Shida Seth
Salam semua
Sje nk share produk ostematrix....sy nie pregnant 7 bulan..
Mmg kerap la, malam2 kne cramp dkt betis n perut yg berulang2 setiap hari...
Baru 3 hari amalkn ostematrik, 4 bji.....mcm xpecaya lak...mlm tadi xkena langsung.. Walhal hujan lebat n cuace sjuk sangt...
Bgun pg...betapa lancarnye ' usus dicuci' hehehe....
Pasni tido lena da....xyah bgun malam nk hilangkan cramp2.... Tq shaklee :-)

EnNa RuSti
Sharing:

As salam semua.. saya nak share pengalaman sy jumaat lepas baru2 ni datang period tak tau apa pasal terasa sgt sakit pinggang..mencucuk2..kebetulan masa tu tgh batuk dan selsema. so setiap kali batuk je terasa la mencucuk2 pinggang ni.adeh tak tahan sungguh. Kerja pula kene duduk je depan PC. memang tak tahan. then malam before tidur sy telan 3biji ostematrix sekali gus..biasa makan 1-2bj je..alhamdulillah dengan izin Allah swt esok paginya lega terus sakit pinggang tu...alhamdulillah sgt..terus semangat nak g jalan2 keesokannya hari sabtu.. :)
Ostematrix ni mmg bagusla..lagi2 utk kita yang pernah mengandung dan bersalin ni..banyak kudrat yg diperlukan utk uruskan hal2 rumahtangga kan? :)


Alya Balqis Arjuna Aisyah
Mlm td sy amik 4 biji ostematrix..sbb selalunye nk period msti sakit belakang..hari nie da x sakit belakang lg..segala sakit sy ilang..sengal bahu,sakit gigi..pas nie nk blikn mak plak sebotol ostematrix.. :)

Zubaiddah Darwisy
alhamdulillah..selepas mkn vita-lea dan ostematrix..(baru 2 hari makan)
tiada lagi sakit gigi menghantui diri,,tiada lagi tekanan darah rendah..
tidur pun lebih lena..alhamdulillah...syukur..semoga badan akan lebih chat utk menjaga bby big 11 bulan & bby small(8weeks in ibu tummy) :)

Thursday, March 7, 2013

Ostematrix - Kalsium keperluan wanita

Kenapa tajuk dia tulis untuk keperluan wanita?..lelaki tak perlu kalsium ke?.
perlu juga, tapi pada kualtiti yang sedikit 1/2 dari keperluan wanita.
lebih-lebih boleh sebabkan kanser prostat untuk lelaki.

ok, berbalik kalsium untuk wanita, wanita lebih perlukan kalsium kerana wanita mengandung, menyusu, period setiap bulan, menyebabkan kalsium dalam tubuh wanita lebih cepat berkurangan.

Setelah umur 20 tahun, tubuh manusia akan mulai mengalami kekurangan kalsium sebanyak 1% per tahun. Dan setelah umur 50 tahun, jumlah kandungan kalsium dalam tubuh akan menyusut sebanyak 30%. Kehilangan akan mencapai 50% ketika mencapai umur 70 tahun dan seterusnya mengalami masalah kekurangan kalsium.

Gejala awal kekurangan kalsium adalah seperti lesu, banyak peluh, gelisah, sesak nafas, menurunnya daya tahan tubuh, kurang nafsu makan, sembelit, berak-berak,insomnia, kram, dan sebagainya.


Kalau ambil kalsium semata-mata pon boleh sebabkan sembelit, namun, ostematrix mengandungi magnesium, vitamin D, zink, magna, forus yang membantu penyerapan kalsium hingga 99% ke dalam tulang dan tidak menyebabkan sembelit. malah membantu melawaskan proses pembuangan.


Macam saya, makan ostematrix sebelum tidur, dan esoknya dapat membuang dengan baik. kalau tak, memang la 4 5 hari sekali.isk isk..toksik banyak dalam badan, tak elok tu...

banyak lagi kelebihan ostematrix (malas nak taip, copy paste je..)


Kalsium adalah mineral yang amat penting bagi manusia, antara lain bagi metabolisme tubuh, penghubung antar saraf, kerja jantung, dan pergerakan otot.

Berikut beberapa manfaat kalsium bagi manusia:
Mengaktifkan saraf
Melancarkan peredaran darah
Melenturkan otot
Menormalkan tekanan darah
Menyeimbangkan tingkat keasaman darah
Menjaga keseimbangan cairan tubuh
Mencegah osteoporosis (keropos tulang)
Mencegah penyakit jantung
Menurunkan risiko kanker usus
Mengatasi kram, sakit pinggang, wasir, dan reumatik
Mengatasi keluhan saat haid dan menopause
Meminimalkan penyusutan tulang selama hamil dan menyusui
Membantu mineralisasi gigi dan mencegah pendarahan akar gigi
Mengatasi kering dan pecah-pecah pada kulit kaki dan tangan
Memulihkan gairah seks yang menurun/melemah
Mengatasi kencing manis (mengaktifkan pankreas)

sumber- wikipedia

Siapa perlu ambil supplement ostematrix ( kalsium) ni?
- wanita
- wanita hamil
- wanita menyusukan
- wanita yang sakit perut bila period
- pekerja yang selalu penat
- bila bangun tidur, tidak berasa segar
- wanita dalam pantang
- sembelit
- sakit sendi
 
Jadi, jika rasa nak order ostematrix,
boleh lah menghubungu saya melalui sms/whatsapp 019 3439341 - elakkan dari menelefon, sebab anak saya kecik-kecik..jadi bingit..hehe
ID shaklee saya 882805 - aeidah amrun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...