Followers

Suka tak blog ni?

Friday, April 5, 2013

Testimoni Vitalea naikkan HB semasa mengandung

"Inilah vitamin pertama yang buat saya jatuh cinta dengan Shaklee. Bulan ke 4 kehamilan saya, hb saya mula turun. Nurse mula menambah bilangan Tablet iron ari klinik dari 1 biji ke 2 biji. Sayangnya tablet iron tu baunya hanyir dan menyebabkan sembelit. Bulan ke 5 hb saya turun lg. Dan saya terpaksa check up 2x sbln. Doktor mula mencadangkan iberet. En suami mula beli iberet di farmasi. Tapi hb masih lagi turun. Hinggalah saya di perkenal Vita Lea oleh junior sek. Memang berat untuk mengambil vitamin selain dari yang dibekal di kk sebab anak pertama. Tapi saya tawakal je. Alhamdulillah, hanya 1 minggu ambil vitalea, hb saya mula naik. Hingga la check up terakhir saya sebelum bersalin, tiada lagi masalah hb"

ha..kan best, memang biasa ibu mengandung mengalami hb rendah semasa mengandung. seperti saya juga. sebelum mengenali Shaklee.
Kalau hb rendah mesti mata nampak bersinar-sinar..berpinar kan...lepas tu gelap..
risiko hb rendah semasa hamil ialah bayi mungkin lahir tidak cukup bulan.
Bayi tidak cukup oksigen kerana tidak cukup darah untuk menghantar oksigen kepada bayi..
jadi, jagalah kesihatan anda.
Kalau nak mencuba vitalea, boleh hubungi saya untuk konsultasi percuma. do and donts semasa mengamalkan vitalea. tips untuk lebih penyerapan iron.
aei
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...