Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, May 23, 2013

Good News

Hari tu nenek saya makan ostematrix...adik yang tertinggal, jadi ma tanya, leh bagi sesapa makan ke?..dari terbiar je kan..
so, zink bagi kat ayah, ostematrix plak bagi kat nenek.
Alhamdulillah, baru-baru ni call ma, dan ma cakap sembab kaki nenek dah kurang..dah surut..
tahu kan sembab tu macam mana?..macam bengkak..
syukur kan...

ni lah salah satu sebab kenapa saya suka berniaga Shaklee ni, bukan nya sebab dapat bonus semata-mata, tapi boleh bantu orang yang kita sayang..bantu beri kesihatan dengan izinNya..

suka kan bila keluarga sihat?..ma ayah kita sihat...fikiran kita pon tak runsing, fikirkan tentang dorang..

btw, esok nak balik kampung, lama sangat dah rasanya tak balik kampung, akhirnya dapat jugak balik...
rindu la kat kampung halaman, tetapi sebagai isteri, tugas isteri lagi penting, ma dan ayah selalu kita doakan dari jauh...huhu..sadis la plak..

ok, saya pun nak share lagi testimoni ostematrix ni untuk ibu hamil


Huda Pizz
sharing testimoni customer saya;
" Alhamdulillah, setelah seminggu lebih amalkan produk shaklee, xsangka tiap2 ari buang, sedangkan dulu 3-4 hari bru buang.." Customer yang hadapi masalah sembelit ketika hamil dan kini mengamalkan set kehamilan+ostematrix.
TQ Shaklee ♥ Ramai da jatuh cinta ngn Shaklee =)


itu dia..ostematrix memang bagus untuk ibu hamil dan lepas bersalin( dalam pantang) untuk amalkan. terutama yang mengalami sembelit semasa hamil dan berpantang..
jadi, jangan tak cuba ostematrix ni..

kalau bukan untuk diri sendiri, hadiahkan untuk ibu dan ayah kita. Bagus juga untuk yang mengalami masalah tekanan darah.

contact saya k untuk konsultasi
019 3439341
COD area bandar seri putra, bukit mahkota bangi, bandar baru bangi.
dan juga, jom join ahli..

Friday, May 10, 2013

Kebaikan Sedekah

salam jumaat.
semoga semua dikalangan kita dilimpahkan rahmat.
Sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda :

"Harta tidak akan berkurang dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kewibawaan baginya."
(Hadis Riwayat Muslim)

Sedekah itu umpama pelaburan jangka panjang (long term investment) kerana Allah telah menjanjikan 


Lima kebaikan di dunia:

1. Menyucikan harta
2. Menyucikan badan
3. Menolak bala dan penyakit
4. Mengembirakan orang miskin dan mengembirakan orang mukmin
5. Diberi keberkatan keatas hartanya dan diluaskan Allah rezekinya


Dan

Lima kebaikan di akhirat : 

1. Dinaungkan Allah orang yag bersedekah di hari Qiamat ketika sangat panas
2. Ringan hisabnya
3. Berat timbangannya (amalan) 
4. Mudah melalui titian siratal-mustaqim
5. Bertambah darjatnya di dalam syurga

sedekah tidak memerlukan wang atau harta yang banyak sebagaimana sabda Rasulullah SAW :

"Bersedekahlah kamu sekalian, meskipun dengan hanya sebiji tamar, sesungguhnya sedekah itu dapat memenuhi keperluan orang yang lapar dan menghapuskan kesalahan, sebagaimana air dapat memadamkan api."
(Hadis Riwayat Imam Ahmad)

Paling penting hati kita mestilah melakukan dengan ikhlas kerana Allah.
Dekat rumah saya ni area Bandar Seri Putra dalam proses pembinaan sebuah masjid Almustaqim.
Jumlah dana yang diperlukan dalam RM7 juta
sekarang sudah terkumpul 3 Juta lebih, jadi masih memerlukan dana dalam rm4 Juta.
jadi jika ada yang mahu menderma bolehlah menyumbang ke akaun yang tertera.
terima kasih..

Tuesday, May 7, 2013

Susu dan Ramadhan

Bulan Rejab 2 3 hari lagi, lepas tu Syaaban, lepas tu Ramadhan bakal menjelang...bulan paling di nanti rasanya..
Tahun ni, bulan puasa nanti Hadi akan 2 tahun sebulan...agaknya masih menyusu badan...tapi tahun ni tak risau sangat lah, sebab ade Shaklee.
Betul, dengan mengamalkan nutrisi yang betul, badan akan sihat, susu pun tak aada masalah berkurangan semasa berpuasa.

kalau saya, mlik booster saya kurma, tahun ni nak buat resepi ESP + Kurma blend. 
dan yang extra bonus boleh memberi rasa kenyang seperti banana ESP vico blend yang saya buat tu.
saya ambil masa lunch, tak perlu makan nasi. memang mengenyangkan.
Dan untuk lebih bergaya semasa puasa, set yang disyorkan kat dalam majalah iSihat ni memang bagus sebab Omega boleh membantu memecahkan lemak disamping membekalkan DHA yang penting untuk perkembangan otak bayi.
Dapat menyusukan, lebih slim, anak sihat, ibu cergas..
oh ya, multivitamin Vitalea, b complex, alfafa boleh tahan lama tau, sampai 4 bulan. ESP sebulan setengah,jadi, kalau beli stok skrg pun boleh sampai bulan puasa nanti.
sesuai bagi yang budget tight kan..maklum lah, kalau bulan puasa baru nak beli nanti nak buat beli biskut raya, nak buat beli baju raya lagi..jadi, boleh beli ni awal2.. :D
jadi, kalau anda pon mahu set ni, boleh hubungi saya k
aei
sms/whatsapp 019 3439341
email aeidahamrun@yahoo.com
ID 882805
kalau anda berminat nak jadi pengedar kawasan anda boleh la join kami.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...