Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, September 26, 2013

Berat badan saya dah naik!!!!!

aa...berat badan saya dah naik sampai 60kg baru-baru ni.
Mula-mula perasan badan dah naik lepas seluar jeans mula ketat...
ok, tanya en suami," sayang, saya gemuk tak?"..
en suami " mana ada gemuk..ok jer"..
ok lah..tak gemuk...so makan jer macam biasa...
pastu bulan lepas pergi beli pakaian dalam..tengah-tengah try baju tu, nampak pulak lepak-lemak terkeluar...
OMG!!! saya gemuk...

start gemuk ni lepas berenti susukan Hadi...lepas tu raya pula, sedap la makan...tak ingat dunia punya pasal.
Pastu awal bulan september hari tu saya start amalkan lecithin dan alfafa untuk elakkan lemak-lemak terkumpul lepas makan dan menambahkan lagi berat badan saya...
2 minggu makan...badan maintain, tak makin naik, tapi tak juga turun berat..
2 minggu lepas start pula omega guard untuk bakar lemak termendap kat perut tu sampai buncit perutku..
nampak penurunan dah sekilo.

Pastu sekarang ni dah start senaman sikit untuk cepatkan lagi pembakaran lemak dan juga kawal makan.
Makan juga tapi kurang sikit.
Pagi tadi timbang dah 58kg..
kena kekalkan macam ni..teruskan kawal makan dan senaman..baru boleh turun kan?..
target 50kg...boleh ni..chayok tuk diri sendiri...huhu..
im a food lover...
baru ku tahu betapa perlu nekad seseorang tu kalau nak turunkan berat.

Wednesday, September 11, 2013

Lagi berita gembira dari pelanggan GLA

pagi ni dok fiki-fikir apa nak tulis..nak update blog, nak buat kerja...
tiba-tiba sampai satu message ting ting...bunyi message tu..

ambil telefon dan buka message
dari Shaklee Maya

Salam, saya yang beli GLA kat bazar Ramadhan bangi tu. Baru 12 hari makan GLA bulan puasa tu, sekarang saya dah pregnant (hamil) 5 minggu. Alhamdulillah..tq

Suke nye saya...sampai berair mata pulak saya..hehehe...Alhamdulillah...syukur sangat kan..bahagia untuk dia.

Harap lepas ni dia nak sambung dengan set mengandung pula yer..hehe...
Macam-macam cara, pil, ikhtiar kita boleh buat dan cuba untuk hamil. Berjaya atau tidak tu kerja Allah..kalau dia izinkan, Insya Allah hamil dengan GLA.

Jadi, jika nda pun cuba untuk hamil, boleh cuba GLA dan B complex untuk asid folic.
hubungi saya Aei
sms@whatsapp 019 3439341
Shaklee ID 882805

juga galakkan anda untuk sertai Shaklee. contact jer saya k. :)

Thursday, September 5, 2013

Ingin Hamil?


Noor Azlina
August 26 via mobile 

Testimoni adik ipar..
december 2012 dia menjalani pembedahan buang tumor sebesar 13cm seminggu sebelum akad nikah. Selepas seminggu nikah dia dikhabarkan berita sedih bahawa tumor tersebut merupakan cancer tahap 3.. dia consume vivix selama sebulan.. kemudian hasil check up mendapati dia telah bebas daripada cancer.. bulan lepas dia di khabarkan terdapat cyst sebesar 3.2cm di ovari kiri pula.. berkat consume gla, cyst tersebut telah mengecut dan kini dia dah hamil 6 minggu.. alhamdulillah. ..


salam buat semua...lama sungguh tak update blog kan...banyak cerita sebenarnya...sampai tak tercerita..haha..
sambung lain kali...
ni saya nak share pasal GLA...sangat bagus untuk wanita yang cuba untuk hamil..
dah banyak testimoni GLA yang dah berjaya hamil pon dah ramai.

Abang saya sendiri dan kakak ipar saya pon dah berjaya hamil lepas amalkan GLA dan B complex. Dah setahun lebih juga dorang kawin...baru jer minggu ni test +ve.. alhamdulillah...semua dengan izinNya..kita hanya usaha.

jika anda pun ingin mencuba GLA untuk menambah kesuburan dan peluang untuk hamil boleh hubungi saya.
GLA Complex juga bagus untuk cyst. mengecutkan cyst.

hubungi saya di 0193439341 sms@whatsapp.
COD area berdekatan, pos seluruh Malaysia. :)
Shaklee Disteributor ID 882805.
mengalu-alukan anda untuk menyertai SHaklee.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...