Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, September 26, 2013

Berat badan saya dah naik!!!!!

aa...berat badan saya dah naik sampai 60kg baru-baru ni.
Mula-mula perasan badan dah naik lepas seluar jeans mula ketat...
ok, tanya en suami," sayang, saya gemuk tak?"..
en suami " mana ada gemuk..ok jer"..
ok lah..tak gemuk...so makan jer macam biasa...
pastu bulan lepas pergi beli pakaian dalam..tengah-tengah try baju tu, nampak pulak lepak-lemak terkeluar...
OMG!!! saya gemuk...

start gemuk ni lepas berenti susukan Hadi...lepas tu raya pula, sedap la makan...tak ingat dunia punya pasal.
Pastu awal bulan september hari tu saya start amalkan lecithin dan alfafa untuk elakkan lemak-lemak terkumpul lepas makan dan menambahkan lagi berat badan saya...
2 minggu makan...badan maintain, tak makin naik, tapi tak juga turun berat..
2 minggu lepas start pula omega guard untuk bakar lemak termendap kat perut tu sampai buncit perutku..
nampak penurunan dah sekilo.

Pastu sekarang ni dah start senaman sikit untuk cepatkan lagi pembakaran lemak dan juga kawal makan.
Makan juga tapi kurang sikit.
Pagi tadi timbang dah 58kg..
kena kekalkan macam ni..teruskan kawal makan dan senaman..baru boleh turun kan?..
target 50kg...boleh ni..chayok tuk diri sendiri...huhu..
im a food lover...
baru ku tahu betapa perlu nekad seseorang tu kalau nak turunkan berat.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...