Followers

Suka tak blog ni?

Friday, January 4, 2013

HerbLax untuk Detox

Seperti mana Sabda Rasulullah s. a. w, maksudnya: “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan.” (Riwayat ad-Dailami).

Detox usus atau mencuci usus sangat penting dalam memastikan penyerapan zat makanan dan vitamin dengan lebih baik.
Dalam proses pembuangan biasa, hari-hari buang pun masih meninggalkan sisa di dalam usus. Pernah tengok kat tv, sisa yang tertinggal dalam usus tu 1-2kg.. banyak tu..
Jadi, sisa-sisa yang tertinggal ni lama-lama boleh menjadi plag di dalam usus.
Plag ni akan menyebabkan toksin dalam badan. Toksin ini pula menyebabkan masalah kesihatan, kelesuan, keletihan, kulit pun kusam.

Jadi HerbLax Shaklee dapat membantu untuk cuci usus
Sifat Herblax menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klunikal untuk digunakan tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Manfaat Utama HerbLax

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk mempercepat proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut ( sebab tu HerbLax ada dalam set kuruskan badan)
  • Membantu mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. Sesuai diambil seperti biasa atau campurkan didalam air panas sebagai teh herba.


Kandungan Herblax

  • Senna leaves-percepat proses detox dan mengurangkan penyerapan lemak
  • Buckhorn bark - melembut najis dan melembabkan usus
  • Licorice root - membantu proses detox
  • Fennel seeds - mengeluarkan toksin, membantu masalah sembelit, mengurangkan kembung perut atau usus
  • Anise seeds - merangsang pengeluaran jus gastrik membantu pencernaan
  • Rhubarb root - digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik
  • Blue malva flower - detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit
  • Culver's root - membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma
  • Alfafa leaves - membersihkan usus, darah dan hati
Mak saya masa datang rumah hari tu, ada masalah membuang, dan saya bagi ni kat mak..
Alhamdulillah...esoknya mak saya kata best la HerbLax ni, membuang, tapi tak la cirit birit atau perut memulas-mulas.Terus kempis rasa perut, badan pun jadi ringan. Terus minta satu botol nak bawa balik kampung.
Pengambilan HerbLax ni tidak perlu hari-hari, saya hanya amalkan seminggu sekali. Syarat cuci usus selepas seminggu makan macam-macam. Jadi sebotol memang menjimatkan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...