Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, March 7, 2013

Ostematrix - Kalsium keperluan wanita

Kenapa tajuk dia tulis untuk keperluan wanita?..lelaki tak perlu kalsium ke?.
perlu juga, tapi pada kualtiti yang sedikit 1/2 dari keperluan wanita.
lebih-lebih boleh sebabkan kanser prostat untuk lelaki.

ok, berbalik kalsium untuk wanita, wanita lebih perlukan kalsium kerana wanita mengandung, menyusu, period setiap bulan, menyebabkan kalsium dalam tubuh wanita lebih cepat berkurangan.

Setelah umur 20 tahun, tubuh manusia akan mulai mengalami kekurangan kalsium sebanyak 1% per tahun. Dan setelah umur 50 tahun, jumlah kandungan kalsium dalam tubuh akan menyusut sebanyak 30%. Kehilangan akan mencapai 50% ketika mencapai umur 70 tahun dan seterusnya mengalami masalah kekurangan kalsium.

Gejala awal kekurangan kalsium adalah seperti lesu, banyak peluh, gelisah, sesak nafas, menurunnya daya tahan tubuh, kurang nafsu makan, sembelit, berak-berak,insomnia, kram, dan sebagainya.


Kalau ambil kalsium semata-mata pon boleh sebabkan sembelit, namun, ostematrix mengandungi magnesium, vitamin D, zink, magna, forus yang membantu penyerapan kalsium hingga 99% ke dalam tulang dan tidak menyebabkan sembelit. malah membantu melawaskan proses pembuangan.


Macam saya, makan ostematrix sebelum tidur, dan esoknya dapat membuang dengan baik. kalau tak, memang la 4 5 hari sekali.isk isk..toksik banyak dalam badan, tak elok tu...

banyak lagi kelebihan ostematrix (malas nak taip, copy paste je..)


Kalsium adalah mineral yang amat penting bagi manusia, antara lain bagi metabolisme tubuh, penghubung antar saraf, kerja jantung, dan pergerakan otot.

Berikut beberapa manfaat kalsium bagi manusia:
Mengaktifkan saraf
Melancarkan peredaran darah
Melenturkan otot
Menormalkan tekanan darah
Menyeimbangkan tingkat keasaman darah
Menjaga keseimbangan cairan tubuh
Mencegah osteoporosis (keropos tulang)
Mencegah penyakit jantung
Menurunkan risiko kanker usus
Mengatasi kram, sakit pinggang, wasir, dan reumatik
Mengatasi keluhan saat haid dan menopause
Meminimalkan penyusutan tulang selama hamil dan menyusui
Membantu mineralisasi gigi dan mencegah pendarahan akar gigi
Mengatasi kering dan pecah-pecah pada kulit kaki dan tangan
Memulihkan gairah seks yang menurun/melemah
Mengatasi kencing manis (mengaktifkan pankreas)

sumber- wikipedia

Siapa perlu ambil supplement ostematrix ( kalsium) ni?
- wanita
- wanita hamil
- wanita menyusukan
- wanita yang sakit perut bila period
- pekerja yang selalu penat
- bila bangun tidur, tidak berasa segar
- wanita dalam pantang
- sembelit
- sakit sendi
 
Jadi, jika rasa nak order ostematrix,
boleh lah menghubungu saya melalui sms/whatsapp 019 3439341 - elakkan dari menelefon, sebab anak saya kecik-kecik..jadi bingit..hehe
ID shaklee saya 882805 - aeidah amrun

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...