Followers

Suka tak blog ni?

Monday, November 17, 2014

Cerita

Cerita pasal pengakuan suami curang  banyak dikongsikan di facebook hari ni..
Saya pun baca pasal cerita tu...
Ada yang masih belum baca?
Klik link ni http://www.sinarharian.com.my/mobile/rencana/pengakuan-suami-curang-1.333903

Kesimpulan cerita macam ni..isteri sangka perkahwinan dia bahagia. Anak dah masuk 3. Pastu suami terkantoi.. Isteri terjumpa kad harijadi dari scandal si suami.
Bila di tanya kenapa curang..jawabnya terkandung dalam surat suami tuliskan untuk dia.
Kandungan suratnya pula mengatakan semua berpunca dari isteri yang tidak jaga penampilan.

Rasa sakit hati pula sampai ke kita ni...hahaha..
Bukan apa...suami tak patut langsung cakap macam tu kot...kalau dah curang tu punca dari diri sendiri la...apa pula salah isteri.. Salah suami sebab bila isteri tak cantik, tidak di tegur dari awal. Bincang awal-awal kalau betul benda tu menganggu perhubungan suami isteri..
Ni dah kantoi baru nak cakap. 10 tahun kot curang.

Isteri boleh buat apa saja.. Tapi isteri tak boleh buat semua..ingat tu suami-suami.
Anak dia nak jaga..makan dia nak jaga..kemas rumah pun dia..lipat kain. Basuh berak anak. Lap air tumpah. Mop lantai. Kemas bilik. Basuh pinggan. Nak berak kencing pun tergopoh-gapah nak cepat...
Kalau isteri pandai jaga badan, tak kemas rumah pon dijadikan alasan juga tuk cari yang lain. Pucuk pangkal diri sendiri.

Sekian.

Friday, November 14, 2014

Puding roti

Ada roti...
Saja nak bakar puding roti kan..lagipon puding roti ni en suami makan...testing la bakar dengan oven baru..hahaha...
Oven kecil je pon... Dapat la 2 star ni..
Resepi ambil dari blog sapa tah tadi..ampun ya..tak leh link balik..
Saya buat sikit je..guna
4 keping roti,
secawan susu 250ml(saya guna susu tepung..bancuh air)..susu dah habis..
Selalu bukan orang guna susu cair ke?..
Mentega 2 sudu..macam terlebih lemak..tapi sedap..guna 1 sudu kalau jaga kesihatan ya
2 sudu besar gula
Sebiji telur
1 sudu kecil vanilla
Kurma 2 biji sebab kismis tiada
Campur semuanya sekali
Masuk dalam oven
30 minit 170 Celsius
Siap...baunya wahhh...

Saturday, November 8, 2014

Happy birthday Hannah

Hannah dah masuk 5 tahun...
Rase sekejap je masa berlalu...cepat sangat anak-anak membesar.
Mama loves you sayang...
Ma buatkan cupcakes untuk birth day Hannah..
Sedap dan delicous sangat cupcake vanilla dn chocolate ni..
Mama rasa la..orang lain yang makan pun kata sedap..hahaha
1 st time buat cupcake..not bad la..
Alhamdulillah menjadi...
Huda yang excited sangat suruh buatkan cupcake..
Jom tengok hasil ek..
Rasa-rasa boleh jual tak...

Saturday, November 1, 2014

Skirt budak perempuan

Skirt comel ni sepasang dengan baju.
Ready stok
Saiz
80
90 sold
100
110
120
Rm40 sm/ rm43 ss termasuk pos
Whatsapp 0193439341


Skirt pink dan baju L Nice
Saiz 
80
90
100
110
120
Rm40 sm/ rm43 ss termasuk pos
Whatsapp 0193439341
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...