Followers

Suka tak blog ni?

Tuesday, March 11, 2014

Campak semasa mengandung

sekarang kandungan saya dah masuk 17 minggu 2 hari kot...
Kene demam campak pulak....Demam 2 hari, baik demam, naik merah-merah satu badan....sebabkan hari ahad, klinik semua tutup...takdapat la nak pergi klinik cek darah...risau denggi ke ape je kan...sebab denggi kan banyak sekarang ni...
Isnin pagi, suami bawak pergi klinik Lita Alis kat bangi dan cek darah...doktor kata campak...
Jadi, doktor kata kalau kandungan bawah tiga bulan, atau hampir melahirkan macam lapan bulan camtu, agak membahayakan kesihatan bayi lah kan....bila dah 17 minggu ni, dah lepas tiga bulan, jadi insyaAllah tiada kesan kepada bayi...InsyaAllah....kita doa je lah kan...
Walaubagaimanapun, next check up 24hb 3 nanti kene bagi tahu doktor ada naik campak dan scan balik...
Risau juga lah....

Ada baca soalan seorang ibu ni, kene campak di FB..ada yang terkena campak di awal kehamilan dan membahayakan bayi, ada yang kene di akhir kehamilan dan tiada memberi kesai pada bayi...tapi sikit je lah yang memberi kesan pada bayi...lain-lain semua ok...InsyaAllah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...