Followers

Suka tak blog ni?

Friday, January 23, 2015

Chocolate chip muffin

Best juga wat muffin ni.
First time buat muffin. Rasa lagi sebang dari buat cupcake sebenarnya.
Menarik. Naik cantik je dan sedap.
Saya google resepi dan dapt resepi Nigella. Yang Nigella bites tu...
Ada alter sikit la...
Saya lebihkan serbuk koko dan guna chocolate bar bukan chocolate chip..
Tak baik tau tuka resepi orang.. Tapi chocolate chip takde..hihi.
Tepung tu saya guna 1 cawan setengah tepung, 1/4 cawan serbuk koko tambah 2 sudu lagi macam dalam resepi.
Check it out pic ni

Tuesday, January 20, 2015

Arrrr gelabah

Tak tahu la kenape rase gelabah je harini.
Sekarang pukul 5.31 petang. Jap lagi nak kene pick up huda d sekolah.
Tak suka sangat menunggu. 2 minit macam 2 jam dah rasanya.
Tambah lagi hari ni tunggu parcel pos laju.
Semalam penjual pos. Hari ini patutnya sampai. Tapi sampai sekarang belum sampaj juga. Dari shah alam je kot..bukan jaub sangat.
Ya ya..pos laju tu kadang2 bukan laju sangat pun. Sabar aje lah kan. Esok sampai kot. Bukan apa, saya ni selalu keluar...takut terlepas pula abang pos ni.
Oh ya..parcel shaklee dah sampai.
Saya ada vitalea, b complex dan sustained release vita c plus.
Anda nak? Boleh kontek saya.
Sesuai sangat sebagai hadiah untuk ibu bapa atau diri sendiri.
0193439341.
Cod di bandar seri putra k.

Friday, January 16, 2015

Anak masuk sekolah

Anak sulung dah maauk darjah 1.
Cepatnya masa berlalu.. Dah seminggu dia di sekolah. ermm..
Hari pertama 12.1.15 teman dia sampai rehat habis.
Nak tengok dia makan dan berkawan. Mujur la ada kawan satu tadika dengan dia Zara sofea makan sekali dengan dia.
Budak budak darjah satu kan...ada yang bawak bekal ada bawa bekal tak bawa air, ada bawa air tak da makanan...
Macam-macam perangai. Ada juga yang nangis...boys..manja kot.. Hadi nanti tak tahu la macam mana.
Hari kedua hantar huda depan pintu. Masuk lagi teman dia sampai masuk dewan.
Lepas perhimpunan, mama tak tunggu dah sebab Hanis pon menangis panas campur nak susu.
Hari ketiga mama hantar depan pintu sekolah je. Huda masuk sediri.
Lepas tu mama parking jauh sikit, masuk sekolah dan spy Huda dari jauh sampai masuk dewan. Kesian juga tengok Huda diri je tunggu masa masuk dewan. Kawan pon lom ada.
Hari keempat ma tak tunggu dah..valik sekolah baru na ambil.
Huda tukar kelas dah hari ni...masuk kelas 1 Anggerik.
Lepas saringan..ok la tu kakak...keep it up...fokus dalam kelas dan rajin-rajin lah Huda belajar. Ma doakan kakak berjaya dunia dan akhirat. Jadilah anak yang solehah dan Allah bukakan pintu hati Huda untuk senang faham apa yang cikgu ajar. Amin.
Sayu hati anak aku dah besar..she can take care of herself now.
Mama love you kakak...

Tuesday, January 13, 2015

Kek coklat kukus

Saya guna resepi ni..
Sedap..masa rasa batter tu agak tawar..tp bila dah masak actually sedang sesang je manis nya.senang je nak buat...
Cuma dia punya coklat ganache tu tak berapa menjadi..sebab resepi tak lengkap masa saya cari tu..cuba la ya..

Friday, January 2, 2015

Basic h shaklee

Best bila guna basic h untuk lap dapur yang melekit tu..
Serius emang best. Sikit je guna dan campur dengan air paip.. Spray je kat dapur, paling mudah jika nak banding dengan jenama yang biasa saya guna untuk kitchen...macan mr muscle tu..
Serius..ni memang terbaik..spray dan lap je dengan kain terus bersih, tak perlu sental.tak perlu bilas..saya tak ambil gambar..maaf ya..nak cuba boleh order..jimat tau..tak mahal pun..
Nombor saya 0193439341..peace...selamat membersih dapur..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...