Followers

Suka tak blog ni?

Friday, March 27, 2015

Teringin nak berubah

Bismillah..
Teringin nak berubah apa ni kan?..
Sebenarnya saya nak berubah ke arah lebih baik la...nak tutup aurat dengan sempurna.. Nak pakai jubah ke apa-apa la yang boleh tutup aurat dengan sempurna..
Tapi kan...niat tu ada..tindakan belum ada....sedihkan..
Kalau shopping, beli juga baju singkat, seluar jeans ketat... :'(

Tengok jubah menarik je rasa.
Bukan ape tau...baju yang longgar, menepati hukum agama islam ni bila kita pakai, rasa selamat, rasa selesa, dan rasa aman tenang tau..
Ok bagi yang memang tutup aurat sempurna mesti tau rasa dia kan...
Doakan la saya pun akan dapat tutup aurat dengan sempurna nanti. Secepat mungkin.
Amin....tq for reading  :)

Sunday, March 15, 2015

Happy birthday to me

Esok birthday i tau...yang ke 32...rasa sedikit tua dengan umur tu.
Tapi baru 32 kan....
Umur makin meningkat. Makin pendek kan.. Bila la nak berubah kearah lebih baik. Tolong doakan saya ya kawan-kawan.
Di umur ni...rasa banyak impian belum tercapai. Harapan tu banyak. Tapi tindakan???
Harap tahun ni lebih banyak kejayaan yang saya akan dapat.
Diberi kesihatan yang baik selalu.
Di beri kejayaan. Di limpahkan rezeki.
Di limpahkan keberkatan hidup. Boleh membantu orang tua. Sentiasa bahagia dengan keluarga. Semua yang baik la kan.
Aminnn...

Wednesday, March 11, 2015

Sardin puff

Bahan bahan sardin puff
Puff pasti kawan.
Sardin 1 tin kecil
Kentang sebiji
Bawang merah besar setengah biji
Bawang putih 3 ulas
Serbuk kari daging 2 sudu besar

Inti sardin.
Cara buat
Tumis bawang putih dan bawang merah. Selepas naik bau masukkan serbuk kari.
Kacau hingga naik bau.
Masukka  air sedikit dalam 1 Cawan kemudian masukkan kentang dan biarkan menggelegak sekejap hingga kentang masak.
Masukkan sardin dengan sosnya sekali. Hancurkan sedikit. Masukkan sedikit garam. Rasa la secukup rasa.
Dah masak. Sejukkan sekejap.

Saya potong 4 puff pastri ni. Letakkan 1 sudu besar inti sardin.

Bentukkan jadi segitiga. Kemudian klim tepi tu tekan sikit dengan garfu.

Bakar 180°celcius selama 20 minit atau hingga garing dan masak.

Boleh makan..
Sedap..
Simple je cara buat . inti sardin tu kalau tak habis boleh buat sardin roll pula guna roti.

Selamat mencuba. Sori pic tak banyak nak tunjuk cara buat.

Thursday, March 5, 2015

Puree

Puree makanan untuk Hanis.
Hari ni buat puree aprikot dan puri lobak Merah. Hanya rebus dan blender je lobak merah dan begitu juga dengan apricot.
Saya pertama kali ni cuba buat. Anak sebelum ni saya tak buat puri pun. Terus bagi makan bubur nasi dengan sayur dengan ayam atau ikan.
Bila borak dengan kawan saya doktor. Dia buat puri untuk anak dia. Ayam pun bagi masa umur 8 bulan. Mak ai.. Hanis hari tu dah bagi ayam dah..
Tak salah kan?
Hanis ni lebih senang bab makan kalau banding dengan kakak dan abang dia. Tu sedap je mama bagi.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...