Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, June 28, 2012

Peformance Drink - persiapan puasa

sejujurnya saya sendiri tidak pernah rasa performance drink ni..
tapi bonda saya performance drink ni wajib ada di rumah dia..
Insyaallah, ada rezeki, boleh cuba juga ni..
sangat bagus untuk kestabilan air dalam badan. maknanya sangat berguna pada musim panas sekarang ni dan juga semasa berpuasa di bulan ramadhan nanti atau yang berpuasa sekarang.


Performance Drink


1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.

3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

4. Fungsinya tak sama dengan milk booster atau makanan penambah susu lain kerana ia bukan untuk menambah susu sebaliknya menjaga sistem tubuh badan kita dalam sehari berpuasa dan menyusu/mengepam.

5. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu.


sumber

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...