Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari 10, 2021

RESEPI SERI MUKA TANPA TELUR

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Untuk minum petang harini saya sediakan kuih seri muka.  Seri muka ni special sebab tidak mengandungi telur.  Saya buat resepi ini kerana mertua saya tidak makan kalau ada bau telur. Jadi resepi ini memang khas untuk dia😄 Harap nampak dalam gambar ini resepinya.  Bahan-bahan pulut(lapisan bawah) 500g beras pulut (rendam dulu sekurang2nya 30 minit) pulut lebih cepat masak dan lembut 2 cawan santan  cair Garam secukupnya +- 1 sudu kecil 2 sudu minyak masak Tos pulut yang sudah direndam, gaulkan bersama santan dan garam. Kukus selama 20 minit / hingga masak. Saya nak senang, saya terus masukkan kedalam bekas dulang yang disapukan minyak masak. Kemudian,selepas masak, terus tekan pulut didalam bekas itu. Tak perlu alih ke bekas lain. Sediakan lapisan atas. 500g santan kara 450g air yang di blend bersama daun pandan dan tapiskan. Ambil airnya sahaja. 1 cawan gula pasir ½ cawan tepung gandum ½ cawan tepung beras ½ sudu kecil gara...

Gempar Datuk Seri Rina

 Assalamualaikum. Salam sejahtera semua. Harap semua sihat walafiat. Semalam, gempar sungguh ya pasal Daruk Seri Rina. Habis group wasap sekolah, facebook bercerita pasal Datuk Rina ni. Pasal apa? Jom tengok gambar ni. Wah Datuk makin cantik. Berseri muda dan langsing . Datuk Rina lahir tahun 1973. Percaya tak? Sekarang nampak macam 28 tahun. Datuk seri Rina adalah Menteri Pembangunan Wanita, keluarga dan masyarakat. Masih single buat masa sekarang.  Makin cantik Datuk ni mesti disunting lepas ni.  Dengar khabar Datuk menggunakan khidmat pakar untuk mendapatkan penampilan seperti sekarang.  Alhamdulillah. Ramai mahu menjadikan Datuk Rina inspirasi untuk menjaga penampilan, menjaga kesihatan. Wanita harus selalu cantik.  Kalau Datuk Rina sudi berkongsi rahsia kejelitaan Datuk,ramai sudi mendengar ni. Om kalian kalau nak cantik,kekal muda. Jom amalkan vitamin. Paling best amalkan vivix. Antioksida yang sangat kaya. Amalan secara berterusan dan konsisten pasti bila...