Followers

Suka tak blog ni?

Thursday, December 27, 2012

supplement semasa berpantang

ok..semasa berpantang...macam2 pilihan jamu ade di pasaran..betul kan?
sampai tak tahu mana nak pilih...
Salindah, sendayu tinggi, mustika ratu, leesa formula, dan macam-macam lagi lah...

memang pening...
masa bersalinkan anak pertama, saya beli set akar kayu, kene rebus guna periuk dari tanah liat tu..
memang tak minum pon....sip skali jer...hehe..pastu tak nak..pahitnya yang amat..

beli juga set mustika ratu..sapu-sapu...bagus juga lah...tapi mase bersalinkan anak pertama- Huda..memang tak larat sangat-sangat...2 minggu tak boleh pakai stokin sendiri...nasib baik lah en suami tolong..dia sapukan ubat sume...sayang en suami saya...

Anak ke 2- Hannah..tak ambil apa-apa set..kain bengkung pon jahit sendiri..
sapu je ubat-beli dari kampung dan jamu kampung-kampung je..
kesihatan ok juga lah...tapi sakit tempat jahit memang tak boleh sentuh..sakit..dan sembelit...erm...tak payah cakap lah...macam nak bersalin lg jer..2 2 anak macam tu..nak menangis dalam bilik air..

masuk anak ke3- Hadi..di temukan dengan Shaklee
bertenaga...memandangkan Hadi ni nak kene ulang alik ke hospital masa dalam pantang sebab prolong jaundice..seorang diri pulak tu..tak de berteman..misi pon tanya, ni maknya ke..cergas je nampak..
Alhamdulillah...vitamin ni memberi kecergasan..

Sekarang masih mengamalkan vitamin dan saya juga makan jamu..untuk merancang keluarga..
sebab saya masih percayakan fungsi kacip fatimah untuk wanita..

jadi pilih la..dan ni pula testimoni untuk alfafa




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...