Followers

Suka tak blog ni?

Wednesday, July 16, 2014

Ujian untuk dia adalah ujian untuk kita

Kebelakangan ni kita banyak didedahkan dengan cerita yang macam-macam la..
Cikgu rakam video budak miskin dan jadi bahan lawak.
Anak kebuluran, mak cukup makan.
Yang terbaru kes awek dengan kunci stereng kereta marah uncle.
Sekejap je jadi viral benda ni semua dan sangat memalukan bagi pihak yang terlibat. Habis semua info peribadi dan cerita lama semua keluar.
Ya...ini dugaan untuk dia kerana aibnya dijadikan tatapan umum.
Tapi sedar tak, bahawa ni juga ujian untuk kita. Samada kita nak kongsikan aib dia pada orang lain, samada kita nak mengata dia, mengumpat pasal dia?...
Saya pon tonton video-video tu semua tapi tidak share kan video tu di wall saya. Cukup sekadar saya melihatnya.
Kalau suatu ketika, dek kerana emosi tidak terkawal, perbuatan saya di rakam, saya tidak sanggup ia menjadi viral. Habis semua di kongsikan ke umum.
Jom la kita muhasabah diri kita. Guna facebook untuk kongsikan yang positif.
Ambil ikhtibar dari kejadian yang menimpa mangsa dan usahlah kita pula menjaja cerita tersebut.

Saya pon tidak sempurna. Kiki kamarudin dah mintak maaf. Masuk berita lagi. Yang kita dok mengumpat dia bila nak minta maaf ngn dia?
Kiki, kalau awak baca ni, saya pon nak minta maaf la sebab saya pon ade bincangkan hal awak dengan kawan-kawan saya. Peace yo...

Pakej special raya - untuk yang kuat makan

Istimewa untuk hari raya.
Seban biasanya hari raya kan kita makan banyak rumah.... Jalan rumah tu di hidang nasi dagang, lemang..pergi rumah lain pula di hidang ketupat, rendang...
Makan punya la sedap kan...
Kalau tak makan memang rugi besar la..
Bila lagi boleh makan macamtu...
Jadi untuk membolehkan anda makan apa yang anda mahu tapi tudak perlu risaukan pertambahan berat atau perut tidak selesa dan penghadaman yang baik, jom order set ni.

Jom dapatkan hari ini...
Supplement untuk berhari raya nanti...
Pakej mampu milik. Sesuai untuk mereka yang menjaga kesihatan dan berat badan.

Lecithin bantu untuk bakar lemak
Alfafa bantu mengangkut keluar lemak
Garlic membuang angin dan kurangkan rasa senak perut bila kenyang dan cairkan darah.
Herb lax bantu bersihkan usus.
Last order 22/7 sahaja.
Cepat yer...
Aeidah
0193439341

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...