Followers

Suka tak blog ni?

Friday, January 16, 2015

Anak masuk sekolah

Anak sulung dah maauk darjah 1.
Cepatnya masa berlalu.. Dah seminggu dia di sekolah. ermm..
Hari pertama 12.1.15 teman dia sampai rehat habis.
Nak tengok dia makan dan berkawan. Mujur la ada kawan satu tadika dengan dia Zara sofea makan sekali dengan dia.
Budak budak darjah satu kan...ada yang bawak bekal ada bawa bekal tak bawa air, ada bawa air tak da makanan...
Macam-macam perangai. Ada juga yang nangis...boys..manja kot.. Hadi nanti tak tahu la macam mana.
Hari kedua hantar huda depan pintu. Masuk lagi teman dia sampai masuk dewan.
Lepas perhimpunan, mama tak tunggu dah sebab Hanis pon menangis panas campur nak susu.
Hari ketiga mama hantar depan pintu sekolah je. Huda masuk sediri.
Lepas tu mama parking jauh sikit, masuk sekolah dan spy Huda dari jauh sampai masuk dewan. Kesian juga tengok Huda diri je tunggu masa masuk dewan. Kawan pon lom ada.
Hari keempat ma tak tunggu dah..valik sekolah baru na ambil.
Huda tukar kelas dah hari ni...masuk kelas 1 Anggerik.
Lepas saringan..ok la tu kakak...keep it up...fokus dalam kelas dan rajin-rajin lah Huda belajar. Ma doakan kakak berjaya dunia dan akhirat. Jadilah anak yang solehah dan Allah bukakan pintu hati Huda untuk senang faham apa yang cikgu ajar. Amin.
Sayu hati anak aku dah besar..she can take care of herself now.
Mama love you kakak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...