Followers

Suka tak blog ni?

Wednesday, January 9, 2013

Supplement untuk kanak-kanak

Semalam Hannah demam...
temperature pula jap naik, jap turun...
satu hari pula tu tak nak makan...minum susu je dan tidur..
jadi ma ambil keputusan untuk campurkan mealshake dalam susu dia..
dengan harapan Hannah cepat baik dari demam dan kenyang sebab 1 hari tak makan...

Semalam pergi klinik juga ambil ubat, sebab takut melarat, dan sbelom tidur, bagi dia susu campur lagi dengan mealshake...
semua ambil mealshake dengan susu, Huda pon sama..

Tapi tak makan ubat demam pon sebab Hannah tak nak, takut muntah, jadi layankan aje lah..suhu pon dah makin turun semalam...letak kool fever kat dahi dia..


Bangun pagi ni,alhamdulillah dah tak demam dan terus mintak nasi..hehe

Mealshake boleh di ambil oleh anak seawal usia setahun sebagai supplement.
Sesuai untuk anak yang kurang selera makan

antara testimoni ibu-ibu yang telah mengamalkan mealshake untuk anak
  • Azra Balqis Irdina
    bgus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi..


    Bonda Sha
    Testimoni anakanda:

    Masa nak masuk umur 2tahun anakanda demam panas on off smggu,berat jadi 10kg je..semalam g ikut tokyah n makwe g klinik,timbang 14kg..umur smlm 2thn 2bln..dlm masa 2bln naik 4kg..alhamdulillah.anakanda consume mealshakes n omega..bgn pg mkn,mkn,mkn..main,main,main..tidur mlm pun senang je.terima kasih,ALLAH.. ^_^


    Mamafyza Mohd Noordin
    Saya ada 3 orang anak 2 perempuan (4thn dan 2 thn) dan yg ketiga baby boy 9 bulan. Anak yg number 2 susah nk mkn..lepas minum Mealshake, belum time makan dah cakap "mama nak makan", ms tgh suap "mama..nak lagi"..susu pun dah minum banyak..alhamdulillah syukur..terima kasih Marina Nasir dan Shaklee..


    PuanMaiza Mazni
    Sblm ni anak saya krp demam dan selsema. Bila abg demam selsema, msti bjgkit pulak dgn si adik. Mmg letih menjaga anak2 xsihat ni. Setiap bln berhabis duit bli ubt2 utk diorg. Then saya try bg mealshake pd abg. Dkt 3 bln anak2 saya xdemam selsema. Baru2 ni ada demam sikit, tp skejap je sihat blk. Abg yg picky eater sblm ni dh mula mkn byk. Sblm ni mmg ssh sgt nk mkn. Mealshake mmg terbaik! Dakyah yg buruk2 psl mealshake tu xyah layanla. Lbh baik anak saya mkn mealshake yg ada mcm2 vitamin drp tiap2 bln telan mcm2 ubat bila dh xsihat =)
     
     

    Kalau anak sakit, demam, ibulah yang tidak tidur berjaga semalaman kan..sayangkan anak..
     

4 comments:

  1. bagus juga kan supplement ni utk kana2 :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa...sebelom ni macam takut nak bagi supplement kat anak2 sebab rasa kecik lagi..tapi sebab risaukan dorang kurang makan dan demam baru-baru ni, jadi saya bagi juga.. hehe

      Delete
  2. Milk.shake ni boleh kurangkan demam ye. Anak says pun selalu demam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. membantu menguatkan anak2 dengan nutrisi lengkap dalam mealshake..
      anak saya amik ni mase demam aritu alhamdulillah cepat baik..tak melarat...boleh la cuba kalau anak dah setahun lebih.. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...