Followers

Suka tak blog ni?

Friday, August 28, 2015

Habbatus sauda plus madu

Salam semua...salam sejahtera.
Ya allah lama sungguh saya tak update blog.  Kesibukan dan juga masalah internet tidak menentu.
Just nak update sikit la pasal habbatus sauda plus madu yang saya tengah amalkan sekarang ni.
Suami ada cakap dia penat ualang alik kerja. Jadi saya cadangkan dia amal habbatus sauda plus madu.
Saya memang yakin la dengan makanan sunnah ni mampu jaga kesihatan badan kita. Setuju?
Ok alang2 suami dah amal, saya pun tumpang la sekali...
Apa kesan yang saya terus dapat rasa ialah tidur saya yang lebih lena. Sebelum ni masalah kaki lenguh macam nak m3nggelupur rasa. Kaki ni tendang sana tendang sini lah masa tidur tu. Mujur tak tendang laki jatuh katil je...huhu
Hilang terus kaki lenguh tu.
Dan yang lagi best........tententennnnnn selera makan dah kurangggg..
Yahoooo...kalau selalu lepas makan nasi dalam 2 pinggan, akan terus wat roti ngn coklat ke nak makan lagi. Tapi tak dah sekarang ni..
Dinner pun dah tak de masalah kalau tak makan. Betul..
Susu badan pun dah kembali banyak.
Alhamdulillah.
Nak yengok habbatus sauda ni boleh tengok ig saya aeidah amrun
Nak share kat sini internet ni kompem tak leh upload pula..
Whatsapp saya pon boleh ya 0193439341

Benda baik apa salah kita share kan,.ok tq

Tuesday, May 19, 2015

Simple purse

Salam....
Saya nak share simple purse yang saya dah jahit untuk Huda...
Dia nak isi duit belanja untuk ke sekolah...
Saya buat muat-muat untuk duit..tapi boleh juga dia isi sapu tangan dia... Simplr sangat beg ni..guna snap button. Actually agak mahal la snap button ni..haha.. Sebiji dah rm1.10..kalau guna getah lagi murah la kos dia kot..
Comel n simple..

Monday, May 18, 2015

Projek hari guru

Selamat hari guru untuk semua guru di seluruh malaysia...
Terima kasih untuk semua cikgu yang pernah mengajar saya...
Walaupun guru dulu garang...garang nya sampai kalau jawab salah masa periksa..1 soalan 1 kali kene rotan kat tangan atau kene penampar kat pipi kapit.. 2 penampar skali gus kiri kanan tau...wuuuu... Kalau rotan kat tangan memang berbirat habis la tangan...
Tapi itu lah yang buat cepat faham dan ingat...

Untuk projek hadiah Cikgu sekolah anak-anak pula saya jahitkan pencil case.
Harap cikgu semua suka la.dan gunakan..

Untuk tutorial kalau minat, boleh tinggalkan komen. Insyaallah ada masa saya sharekan tutorialnya.

Kalau nak tempah pon boleh la kot...order awal2...harga kita bincang. Sesuai la untuk anak-anak tadika buat hadiah bithday ke.. Untuk sisa kawen pon boleh.
Saiz yang saya buat ni lebih kurang 10 inci panjang atas. Bawah dalam 6 inci. Tinggi dalam 6 inci juga lebih kurang.  :)

Wednesday, May 6, 2015

Mufin pisang

Yum...sedap nye bau kat dapur ni.
Tok ma datang baru-baru ni..bawak pisang 2 sikat..Hadi la pesan suruh bawakan pisang..makan nya sebiji 2 je..
Lain lembik...ermmm dari membazir je kan, buat la mufin pisang ni..
Sedap dan senang..tak perlu mixer pun..
Google la resepi...
Saya jumpa resepi macam ni

3 biji pisang.
Saya guna 5 lagipun dia kata lagi banyak pisang lagi lembab kek ni.
1 cawan gula. Kalau tak suka manis boleh guna separuhje.
1 biji telur. Pukul sikit guna garfu.
1/3 cawan butter di cairkan.
Sedikit vanilla. Ni saya tambah.

Semua ni di gaul bersama hingga sebati.

1 1/3 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
1 sudu kecil soda bicarbonate
1/2 sudu kecil garam
Ayak kemudian gaul bersama pisang tadi.

Panaskan oven 375ferenhiet. Oven saya. 180 celcius. 20 minit. Masak. Keluarkan dan hidangkan. Panas pon sedap. Xsempat sejukkan pun. Tapi katanya dah sejuk dalam peti ais semalaman lagi sedap.

Selamat mencuba.

Thursday, April 23, 2015

Projek menjahit tengah malam

Selamat pagi..
Assalamualaikum..
Nak share hobi baru ni..alkisah beli mesin jahit baru ni...jadi kene la jahit kan..baru nampak ada guna beli mesin jahit..kang tak guna laki marah..haha
Dah jahit langsir bilik anak baru baru ni.pastu dok tengok cara jahit gaun kanak-kanak macam susah sikit..
Jadi tengok jahit beg.
Tote bag.. Tak susah sangat la...
Banyak tutorial yang dah di share kan..
Senang je..tapi bagi first timer agak mencabar la..nak jahit lurus pon bengkok..hihi
Tapi menjadi jugak la..dah jahit pouch baru ni tapi tak update blog.sori..
Kalau nak jugak tutorial boleh ke http://www.museofthemorning.com/museblog/2013/make-a-big-beautiful-beach-bag-tutorial/

Saya kecikkan sikit lebar beg..sebab kain tak cukup..huhu. Ini lah hasilnya..

Friday, April 3, 2015

Bag gred aaa, premium bag

Assalamualaikum semua.
Saya nak bagi tau..saya ada jual bag gred aaa.. 1:1 pun ada.. Premium kualiti pon ada.
Kalau berminat. Nak gambar nak tengok ke..boleh message saya ya. Whasapp 0193439341
Saya hantarkan gambar. Beg mesti cantik puas hati murah.
Yang high kualiti dari Korea. Pilih sendiri tau 1 1.. Bukan borong..
Premium kualiti boleh tengok. Tapi kita set appointment dulu ya.

Cita-cita dulu

Hihi..
Nak cerita..simple je..
Dulu dari masa sekolah rendah lagi memang cita-cita saya nak jadi surirumah.
Poyo kan..kikiki...tak..ni betul..bukan sebab sekarang saya surirumah, saya cakap cita-cita saya surirumah. Ni memang cita-cita saya dari dulu. Walaupun tak pernah terucap dengan kata-kata..kalau cikgu tanya, saya akan cakap nak jadi cikgu. Tapi dalam hati nak belajar tinggiada degree tapi nak ajar anak-anak je..
Nampaknya cita-cita saya tercapai sebenarnya.. Masa meningkat dewasa memang nak kerja nak cari duit juga..tapi mungkin itu bukan yang terbaik, sebabtu Allah tak tunaikan. Jadi sekarang ni..ajar anak-anak je lah ya.. Bagus jugak kan..mujur la suami mampu sara..huhu... Zaman semua pakai duit ni.. Hukhukhuk
Semoga anak ma berjaya dunia akhirat. Manfaatkan ilmu yang ma ajar ok.. Ok la bukan hari-hari ma ajar..kikiki..masa rajin je.. Harap boleh konsistant ajar anak-anak. Amin..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...